GUVERNUL R. MOLDOVA A TRANSMIS UCRAINEI UN NOU LOT DE AJUTOR UMANITAR

Al doilea lot de ajutor umanitar pentru Ucraina a fost transmis astăzi de Guvernul Republicii Moldova. Opt camioane cu produsele alimentare și non-alimentare au plecat în această dimineață de la Palanca spre orașul Odesa.

Lotul include stocuri furnizate de următoarele instituții: - Ministerul Sănătății (două camioane): medicamente, consumabile și echipament medical, în sumă de circa 27,5 mil. lei; - Ministerul Afacerilor Interne (patru camioane): seturi de bucătărie și produse igienice pentru întreaga familie în valoare de peste 1,5 mil. lei; - Ministerul Muncii și Protecției Sociale (două camioane): corturi, articole de igienă, apă, dar și produse alimentare nealterabile precum paste făinoase, făină, orez, conserve și hrană pentru copii. Lotul transmis de MMPS are o valoare de cca 280 mii lei.

„Ne-am mobilizat și de această dată pentru a răspunde necesităților urgente ale oamenilor din Ucraina, iar aceste provizii vor fi, cu siguranță, de ajutor, inclusiv sistemului de asistență medicală. Sîntem alături de Ucraina și susținem în continuare poporul acestei țări, atît prin livrarea produselor necesare, cît și prin asigurarea unor condiții normale pentru refugiații care ajung în țara noastră”, a spus Col. Adrian Efros, șeful Centrului Unic de Gestionare a Crizei.

Decizia de a transmite Ucrainei un alt lot de ajutor umanitar a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale. Primul lot a fost transmis la 2 aprilie, fiind distribuit conform necesităților satelor și orașelor ucrainene.

Sursa: gov.md