Grecii oferă 23.000 de euro celor vor să se stabilească pe o insulă exotică

Pe insula grecească Antikythera, autoritățile oferă aproximativ 23.000 de euro persoanelor care doresc să se stabilească aici, într-un efort de a atrage mai mulți locuitori. Prin această inițiativă, cei care aleg să se mute pe insulă vor primi un sprijin financiar de aproximativ 500 de euro lunar, pe o perioadă de trei ani. De asemenea, li se va oferi o locuință și un teren pe care îl pot cultiva, oferindu-le astfel oportunitatea de a începe o nouă viață pe această insulă.

Antikythera este situată în Marea Egee, la jumătatea distanței dintre insula Creta și continentul grec. Această insulă oferă un peisaj frumos și nealterat, cu plaje virgine, trasee de drumeții și peșteri ascunse. Prin urmare, este locul perfect pentru cei care caută liniște și natură. Pentru a ajunge aici, poți opta pentru un zbor de 45 de minute din Atena sau alegi să călătorești cu feribotul timp de două ore din Creta sau patru ore de pe continent, conform Gîndul.ro.

Insula Antikythera are în prezent doar 24 de locuitori, iar infrastructura locală include un magazin, un hostel și o opțiune Airbnb. Cu toate acestea, este important de menționat că pe insulă nu există bănci sau bancomate, conform informațiilor furnizate de presa italiană.

Autoritățile locale au stabilit că insula poate fi populată doar de familii tinere, care au cel puțin trei copii. În plus față de oferta de teren gratuit și provizii, Consiliul Local al insulei Antikythera promite și oportunități de angajare pentru noii locuitori.

Cu toate acestea, trebuie menționat că ambarcațiunea care transportă alimente și gaze pe insulă nu poate acosta atunci cînd marea este agitată, ceea ce este mai frecvent în timpul Iernii.

Este important să reținem că insula Antikythera nu este singurul loc din Europa care oferă stimulente financiare pentru atragerea de noi locuitori. În Elveția, de exemplu, există un sat care oferă suma de 50.000 de euro pentru a încuraja oamenii să se mute acolo.

Antikythera, sau Anticythera, este o insulă grecească situată la Sud de peninsula Peloponez și la Nord-Vest de insula Creta, avînd o suprafață totală de 20 de kilometri pătrați.