GENERALUL BREEDLOVE VA EFECTUA O VIZITĂ LA KIEV

În estul separatist al Ucrainei se află la ora actuală între 5.000 şi 10.000 de soldaţi ruşi, în timp ce numărul combatanţilor rebeli proruşi este cuprins între 15.000 şi 25.000, a declarat marţi purtătorul de cuvînt al armatei ucrainene, Vladislav Selezniov, transmite agenţia DPA.

Deşi infiltrările de trupe şi echipamente militare ruseşti în estul Ucrainei au fost confirmate şi de NATO, Moscova continuă să nege că ar avea vreo implicare militară în acest conflict început în luna aprilie şi care s-a soldat pînă în prezent cu peste 4.300 de morţi, conform ultimelor date furnizate de ONU.

Pe de altă parte, un purtător de cuvînt al Alianţei Nord-Atlantice, citat de agenţia Reuters, a anunţat că generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), se va afla miercuri într-o vizită oficială la Kiev.

El se va întîlni cu oficiali politici şi militari, pe agenda convorbirilor figurînd situaţia de securitate din estul Ucrainei, sprijinul acordat de SUA şi reformele din armata ucraineană, a indicat sursa citată, precizînd că generalul Breedlove efectuează această vizită în calitate de reprezentant al Statelor Unite.

Sursa: Agerpres