FUNDAŢIA AUSTRIACĂ ”HOPE'87” VA REALIZA NOI PROIECTE SOCIALE ÎN R. MOLDOVA

Noi proiecte sociale vor fi implementate în Republica Moldova de către Fundaţia ”Hope'87” din Austria. Subiectul a fost discutat de către Preşedintele Parlamentului Igor Corman în cadrul întrevederii cu Secretarul general al Fundaţiei, Robert Ottitsch.

Fundaţia austriacă a făcut donaţii importante pentru construcţia Centrului social ”Agapis” din capitală, instituit în 2004 pe lîngă Biserica „Sfîntul Mare Mucenic Dumitru". Menirea Centrului este de a oferi sprijin şi ajutor tinerilor cu dizabilităţi şi celor din familii social vulnerabile. Totodată, Fundaţia a susţinut financiar şi crearea Centrului de studii pentru copii, aflaţi la tratament de durată la Institutul Oncologic.

Preşedintele Parlamentului a apreciat activitatea fundaţiei austriece desfăşurată în Republica Moldova, remarcînd sprijinul oferit de instituţie tinerilor aflaţi în dificultate în cadrul unor proiecte importante, cu impact social vizibil. ”Cu paşi mici putem realiza lucruri mari. Mulţumim pentru sprijinul oferit în cadrul acestor proiecte sociale”, a menţionat Igor Corman.

Speakerul şi-a exprimat speranţa că vor fi încheiate cît de curînd lucrările de construcţie a Centrului, precizînd că va depune eforturi pentru a sprijini finalizarea lucrărilor. ”Este o datorie de suflet ca să ajutăm la finalizarea lucrărilor de construcţie a Centrului”, a remarcat Preşedintele Legislativului.

Secretarul general al Fundaţiei, Robert Ottitsch a declarat că organizaţia va continua să sprijine Republica Moldova, prin intermediul proiectelor sociale, de reintegrare socială şi profesională a tinerilor din familii defavorizate. ”Fundaţia ”Hope'87” are interes să implementeze proiecte noi în Republica Moldova şi examinează domeniile în care poate fi de folos pentru care putem atrage şi alţi parteneri interesaţi”, a spus Robert Ottitsch.

Preotul paroh al Bisericii ”Sf. Dumitru”, Pavel Borşevschi, prezent la întîlnire, a menţionat că circa 120 de copii au participat ieri la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 10 ani ai Centrului şi au prezentat propriile lucrări de sculptură, pictură şi artizanat. ”Acest Centru este ca o familie lărgită. Copiii se adună la Centru ca la o casă, mai ales că mulţi dintre ei au o situaţie dificilă, au anumite dizabilităţi sau au părinţii plecaţi peste hotare”, a menţionat parohul. Părintele Pavel Borşevschi l-a invitat pe Preşedintele Parlamentului să viziteze Centrul social ”Agapis”.

Fundaţia ”Hope'87” (”Hundreds of Original Projects for Employment”) din Austria reprezintă o iniţiativă non-profit, creată în 1987, cu scopul de a sprijini tinerii în formarea lor profesională.