FOCAR DE COVID-19 LA UN CENTRU DE REFUGIATI DIN CHISINAU

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de refugiați din sectorul Botanica al capitalei, a anunțat Boris Gîlcă, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.12 copii ucraineni cu COVID-19 care erau cazați în acest centru au fost spitalizați, transmite IPN.

Boris Gîlcă a atenționat că în ultima perioadă în capitală a crescut numărul cazurilor de coronavirus, dar deocamdată Chișinăul se află în cod verde COVID. Centrul unde s-a constatat focarul nu se află în subordinea Primăriei municipiului Chișinău

Deși în capitală rata de vaccinare anti-COVID este cea mai mare din Republica Moldova, de 50%, rămîne a fi scăzută rata de imunizare cu doza booster. Numai 23% dintre persoanele vaccinate cu prima și a doua doză și-au administrat doza booster anti-COVID, a menționat șeful Direcției generale asistență medicală și socială.

La Maternitatea municipală nr.2 a crescut numărul pacientelor gravide cu coronavirus, în ultima perioadă la acest spital au fost internate 9 femei cu COVID. În aceșai timp, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost activate două secții pentru pacienții cu COVID, a adăugat Boris Gîlcă.

Sursa: IPN