FOAIA DE PARCURS A REUNIFICARII SAU ACEEASI MARIA CU ACELASI SIFILIS

Marx de-aici, unionisti ratati!

Autor: Mihai CONŢIU

Ţinînd seamă de jalea mare, tragică în care se află RM, sigur că ar trebui să-i privim cu mai multă îngăduinţă pe puţinii şi gălăgioşii unionişti moldoveni. Vor şi ei o viaţă mai bună, aşa că o caută spre România, deşi cei mai mulţi tînjesc spre ţările civilizate şi dezvoltate ale UE. Merită ei să se unească cu România? Păi, ca să merite, ar fi trebuit să fi făcut ceva pentru actualul stat Republica Moldova, să-l facă atractiv, ca pe o mireasă bună de peţit. Exact ca pentru integrarea în Uniunea Europeană!

Ce stat vor să unească sau să mărite ei cu România? Actuala RM? O mireasă hoaţă, curvă, violată de toţi şi interlopă? Cînd spunem vorbele astea grele, fireşte că ne referim la toţi bandiţii care au guvernat această ţară în ultimul sfert de secol, nicidecum la bieţii moldoveni simpli şi amărîţi, aduşi în pragul deznădejdii şi transformaţi în strigoi votanţi. Ce-a făcut mireasa politică RM ca să-şi păstreze cinstea spre a se mărita cu România? Nimic!

Cine năşeşte unirea dintre cele două ţări? Aceleaşi umbre profitoare de acum 25 de ani, care s-au împănat ornamental cu cîţiva tineri exaltaţi doar de aventura necunoaşterii, nicidecum de dreapta chibzuinţă! De 25 de ani, în RM nu s-a născut sau nu a evoluat nici o minte luminată, o figură morală incontestabilă la nivel naţional, un lider ale cărui calităţi să-i determine pe moldoveni să-l urmeze şi în flăcările rugului încins.

Duminică, 27 Martie, la Chişinău, s-a desfăşurat aşa-zisul Congres de constituire a Sfatului Țării 2, forul reprezentativ al unioniștilor, care „a adoptat Foaia de parcurs a Reunificării pînă în 2018 și pașii ulteriori acestui act”. O provocare clasică, de zile mari, care va fi folosită la timpul cuvenit de către cine trebuie! Unioniştii aceştia, în loc să-şi facă ordine în propria ogradă, să-şi găsească miliardul furat, să-şi recupereze Aeroportul, să-i pedepsească pe bandiţii care le-au devalizat ţara, vor să alipească statul mafiot RM la România. În aceste condiţii, adică dacă s-ar produce prin absurd unirea, iar asta sfidînd întreaga comunitate internaţională, înseamnă că autorităţile româneştii ar trebui să bage în puşcărie peste trei sferturi dintre moldoveni. De ce? Pentru că toţi au furat cîte ceva, începînd cu toţi guvernanţii din ultimii 25 de ani şi terminînd cu toţi hoţii mărunţi, inclusiv cei care şi-au vîndut ilegal voturile pentru o pungă de mălai, un rachiu şi 50 de lei.

De ce unire ACUM şi cu cine?

Sugerîndu-se că „garantul unirii celor două state” ar fi Vladimir Plahotniuc, pe această întreagă vînzoleală unionistă, mai vorbeşte cineva despre mizeria în care trăiesc moldovenii, despre eliberarea statului din captivitatea oligarhică şi pedepsirea mafioţilor? Nu vedeţi ce diversiune de proporţii se desfăşoară sub ochii noştri? Dar statul RM de astăzi chiar crede cineva că vrea unirea? Cînd spunem statul RM de astăzi, ne referim la Procuratură, CNA, CNI, MAI etc., toate aflate sub stăpînirea lui Plahotniuc. Vor accepta toţi aceştia să se purifice în puşcăriile româneşti sau vor fi graţiaţi de toate abuzurile şi crimele săvîrşite împotriva tuturor moldovenilor? În afară de îngăduinţă, România le mai dă ceva?

Aceste manifestări unioniste nu sunt nimic altceva decît nişte vise absurde vîndute la pachet naivilor de moldoveni ca să uite de foame şi umilinţă. Ca să vedeţi că este vorba despre o cumplită şi tragică bătaie de joc, este suficient să revedem numele celor care fac parte din aşa-numitul Sfat al Ţării 2, să înţelegeţi cum aceeaşi profitori vor să-i condamne pe moldoveni ca să repete aceeaşi istorie eşuată din anii 1990-1991.

Cei care n-au putut face unirea atunci, li s-a năzărit c-o face acum. Timpul a încremenit în aceeaşi perioadă de după desprinderea de URSS a actualei RM. Nu s-au mai născut lideri în RM în acest ultim sfert de secol, motiv pentru care „unirea” nici nu se poate concepe a fi făcută de altcineva decît de către debutanţii acestui curent din anii ’90. Mai tinerii unionişti profesionişti de atunci, acum au redevenit bătrîne-tinere speranţe ale unirii de astăzi.

Iată-i: Nicolae Dabija, Mircea Druc, Ion Ungureanu, Alexandru Moșanu, Alecu Reniță, Mihai Cimpoi, Ion Negrei, Eugen Doga, Nicolae Botgros, Ion Varta, Petru Hadîrcă, Gheorghe Mustea, Ninela Caranfil, Ion Iovcev, Vasile Iovu, Petru Bogatu, cărora, decorativ, li se adaugă cîţiva tineri care chiar cred că aceşti „seniori unionişti” ar fi nişte autorităţi incontestabile. După ce au ratat odată un pseudo-vis unionist, cu ce soluţii tinere, novatoare mai pot veni acum aceşti pensionari unionişti şi satisfăcuţi de confortul social pe care l-au dobîndit în acest timp?

Sărmanii tineri, n-au avut şansa ca să iasă de sub jugul nociv al unioniştilor eşuaţi, n-au avut posibilitatea sau voinţa să înveţe ceva din adevărata istorie a tînărului stat RM, n-au fost capabili să se desprindă de „sovietismul reformat” al bătrînilor şi să înţeleagă prezentul în adevăratele lui dimensiuni! I-au transformat în neo-comsomolişti fără ca ei s-o ştie1 Marx de-aici, oameni îmbătrîniţi în rele, lăsaţi tinerii să gîndească singuri, să înţeleagă că istoria nu se face recitînd poezii paşoptiste!

Pasul final este ca în 2018, Unirea să fie votată în cele două Parlamente”, a declarat Constantin Codreanu, un tînăr coordonator al Blocului Unității Naționale și membru al grupului de inițiativă pentru crearea Sfatului Țării 2. Care Parlament al RM din 2018 va vota unirea – cel format din socialiştii, Partidul Nostru, PCRM, găgăuzi etc.?

În perspectiva unei uniri ipotetice, peste 50 sau 100 de ani, logica ne spune că RM ar trebui să fie un stat sigur care ar putea să se unească cu România, condiţia esenţială fiind aceea de a se… normaliza sub aspect social, economi, politic şi interetnic. Dacă unioniştii ar fi oneşti, adică ar avea în planurile lor idealul României interbelice, atunci nu RM ar trebui să fie obiectivul lor unionist, ci re-românizarea ţinuturilor româneşti din Ucraina – Sudul Basarabiei şi Nordul Bucovinei. Vedeţi, aşadar, că ei vor o semi-unire, nu o Românie aşa cum a fost? Marx de aici, unionişti retribuibili!