Fiind acuzat de viol si agresiune sexuala, actorul american Chris Noth neaga categoric invinuirile

Actorul american Chris Noth, cunoscut pentru interpretarea personajului „Mr. Big” din serialul „Sex and the City” („Totul despre sex”), a negat acuzaţiile formulate de două femei care susţin că vedeta le-ar fi agresat sexual, informează AFP.

Chris Noth s-a trezit recent pe prima pagină a presei americane după reluarea faimosului serial (sub titlul „And Just Like That…”) şi moartea personajului său la finalul primului episod al acestuia. Actorul crede că nu este întîmplător că aceste acuzaţii, făcute anonim de două femei pentru publicaţia Hollywood Reporter, vin la doar cîteva zile după această frenezie mediatică.

Revista de specialitate a publicat Joi acuzaţiile celor două femei, care nu se cunosc şi au contactat revista la cîteva luni distanţă. Ele au explicat că publicitatea din jurul seriei „And Just Like That…”, difuzată pe canalul HBO, „le-a trezit amintiri dureroase”, scrie The Hollywood Reporter.

„Acuzaţiile formulate împotriva mea de persoane pe care le-am întîlnit acum ani, dacă nu de zeci de ani, sunt categoric false”, a reacţionat într-un comunicat transmis AFP actorul în vîrstă de 67 de ani. „Relaţiile au fost consensuale”, insistă el.

„Nu înseamnă întotdeauna Nu – aceasta este o limită pe care nu am depăşit-o”, a declarat Chris Noth. „Este greu să nu te întrebi cînd apar aceste poveşti. Nu ştiu exact de ce ies la suprafaţă acum, dar ştiu asta: nu le-am agresat pe aceste femei”, conchide actorul.

Una dintre acestea susţine că a fost violată de Noth în 2004 în apartamentul actorului din West Hollywood, cînd a venit să-i returneze o carte împrumutată după ce s-au întîlnit lîngă piscina clădirii.

Femeia avea 22 de ani la acea vreme şi susţine că a avut nevoie de cusături chirurgicale după viol – unele detalii ale relatării sale fiind confirmate de mai mulţi martori intervievaţi de Hollywood Reporter.

Cealaltă femeie a mers la o întîlnire cu Chris Noth la New York în 2015. El a invitat-o apoi în apartamentul său, unde susţine că actorul a agresat-o.

Potrivit Deadline, un site specializat în industria divertismentului, Poliţia din Los Angeles a deschis o anchetă după presupusul viol din 2004.