FEMEILE SINT MAI PREDISPUSE DE A SE INFECTA CU COVID-19

Femeile sînt mai predispuse de a se infecta cu COVID-19 în proporție de 58,4 procente, în comparație cu celelalte categorii de persoane, iar vîrsta medie a persoanelor afectate de această infecție este de 47 ani. Informația a fost făcută publică la conferința de presă de astăzi de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, care a făcut referire la un raport săptămînal realizat de Minister, persoanele din mediul urban sînt supuse unui risc mai înalt de îmbolnăvire decît cele din mediul rural. Localitățile cu o incidență ridicată de infectare sînt Ștefan-Vodă, Glodeni și Soroca, iar cele în care sînt înregistrate cazuri mai puține de COVID-19 sînt raioanele Șoldănești, Cimișlia și Basarabeasca.

Conform datelor prezentate în raport, vîrsta medie a peroanelor decedate din cauza infecției COVID-19 este de 66 ani, iar 98 procente din numărul total de persoane decedate aveau probleme grave de sănătate.

Pînă la data de astăzi, 1 mai, au fost înregistrate 3897 cazuri de COVID-19, au fost vindecate 1272 de persoane și au decedat 122. În stare gravă se află 251 de persoane, iar în stare extrem de gravă 22 persoane, aflate la respirație asistată.

Sursa: IPN