FEMEILE BEAU LA FEL DE MULT ALCOOL CA SI BARBATII

S-a demonstrat că, în materie de consum de alcool, femeile nu sînt mai breze decît bărbaţii, căci şi ele beau aceeaşi cantitate de alcool ca ei. La această concluzie s-a ajuns în urma unor cercetări întinse pe zeci de ani, în care s-a măsurat cantitatea de alcool băută de femei şi cea băută de bărbaţi.

Analizarea unor persoane născute între 1891 şi 2001 arata pînă acum că bărbaţii sînt mai predispuşi la consumul de băuturi alcoolice şi la diferite boli cauze de acest obicei. Noua generaţie, însă, dă peste cap aceste calcule şi arată că femeile au început să bea la fel de mult alcool ca şi bărbaţii, arată BBC.

Pentru persoanele care erau născute în anii 1900 şi 2000, bărbaţii beau de peste două ori mai mult alcool decît femeile şi aveau de aproape patru ori mai multe şanse de a avea probleme de sănătate din această cauză. Acum, noua generaţie, cea născută după 1999, pare că a uitat de aceste diferenţe. Acum, femeile s-au apropiat de bărbaţi mult mai mult în ceea ce priveşte băutul alcoolului. Acum, bărbaţii beau numai de 1.1 ori mai mult decît femeile şi au de 1,3 ori mai multe şanse la o boală provocată de consumul în exces al alcoolului în comparaţie cu o femeie.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, o echipă de la Universitatea din News South Wales, din Australia, a analizat date de pe întreg globul, iar locurile din care au fost prelevate cele mai multe date sînt Europa şi America de Nord.