EXECUTIVUL ANUNȚĂ LANSAREA CAMPANIEI „HAI ACASĂ DE CRĂCIUN”

Guvernul lansează în acest an Campania „Hai acasă de Crăciun” și îndeamnă toate localitățile, administrațiile publice locale din satele și orașele noastre să organizeze sărbători frumoase pentru locuitori, să pună în valoare artiștii locali și tradițiile locului, pentru a întări comunitatea.

Guvernul va promova tradițiile și îndeamnă cetățenii de acasă și din diasporă să povestească, prin poze și video, cum sărbătoresc Crăciunul, ce amintiri au despre această sărbătoare și despre lucrurile care ne unesc și ne strîng la aceeași masă de sărbători, acasă. Toate acestea pot fi expediate pe adresa de email acasadecraciun@gov.md.

Guvernul a elaborat și o scrisoare circulară adresată președinților de raioane și primăriilor din toată țara în care a invitat autoritățile locale să se alăture Campaniei „Hai acasă de Crăciun”. Activitățile propuse spre realizare includ tîrguri locale, expoziții de artizanat tradițional, concerte cu artiști locali sau ateliere interactive pentru a promova tradițiile locale. Aceste activități au scopul de a pune în valoare și a promova identitatea unică a fiecărei localități, consolidînd în același timp coeziunea și spiritul comunitar.

Ministerul Culturii va organiza spectacole ale orchestrelor „Fluieraș”, „Mugurel”, „Folclor”, „Noroc”, „Concertino” și Ansamblului „Joc”, în casele de cultură din toată țara, iar Teatrul „Licurici” va prezenta spectacole în centrele de plasament pentru copii.

Campania va fi actualizată și pe evenimentul creat de Guvern pe Facebook și poate fi preluată de toate persoanele, instituțiile publice și private din țară.

Guvernul mai invită toate centrele raionale să se alăture inițiativei noastre „Biblioteca de sub brad” - o campanie de colectare a cărților, care vor fi ulterior donate bibliotecilor școlare, secțiilor/saloanelor pentru copii din cadrul spitalelor din țară. În context, invităm editurile, librăriile și organizațiile culturale să susțină această inițiativă.

Sursa: gov.md