ESTI DEPENDENT DE DULCIURI? POTI AVEA IMUNITATEA SCAZUTA!

Răcelile şi infecţiile recurente nu sînt singurele semne că ai un sistem imunitar slăbit. Pofta exagerată de dulciuri şi îngrăşarea sînt alte simptome care ar trebui să te convingă că ai nevoie de imunizare.

Cînd ai un apetit crescut pentru dulciuri şi nu reuşeşti să te controlezi, rişti să te îngraşi, dar şi să reduci capacitatea organismului de a lupta cu virusurile şi bacteriile. După ce ai mîncat alimente cu un conţinut ridicat de zahăr, în decursul următoarelor 6 ore ele vor inhiba leucocitele din sînge, globulele albe răspunzătoare pentru protejarea corpului de agenţii patogeni care pătrund în corp.

Treci printr-o perioadă prelungită de stres

Grijile şi stresul prelungit îţi poti şubrezi sănătatea, deoarece afectează sistemul imunitar. Dacă eşti stresat cîteva zile nu există un risc prea mare să te îmbolnăveşti, dar dacă starea de agitaţie se menţine săptămîni de-a rîndul, e posibil să te confrunţi cu diverse boli de sezon care se vindecă mai greu decît de obicei. 

Bei prea puţină apă

Pentru a elimina toxinele şi pentru ca organismul să aibă o capacitate mare de autoapărare, ai nevoie de mai multe lichide. Prin urmare, dacă observi că mergi rar la toaletă, că eşti obosit, ai pielea deshidratată sau iritată este important să bei mai multă apă sau ceaiuri din plante medicinale.

Ai nasul uscat

Contrar părerii generale, scurgerile nazale sînt benefice. Acestea sînt şi un bun indicator că sistemul imunitar este eficient. Cînd lipsesc, agenţii patogeni pătrund mai uşor în corp din cauza slăbirii imunităţii. De aceea, pentru a te proteja de boli respiratorii de sezon, aplică o dată pe zi o soluţie salină pentru curăţarea nasului.

Te-ai îngrăşat într-un timp scurt

Un index de masă corporală de peste 40 te poate aduce în situaţia de a avea o imunitate redusă, nu doar probleme de sănătate cu inima sau alte organe vitale, inflamaţii, infecţii, tulburări hormonale. Iată de ce este important să ai o dietă echilibrată şi să eviţi 

Sursa: clicksanatate.ro