EBLOC FACE POSIBILA PLATA FACTURILOR PENTRU SERVICII COMUNALE DE PESTE HOTARE

Serviciile locativ-comunale din orașul Leova au fost digitalizate, prin intermediul platformei eBloc. Implementarea platformei online și în alte localități va facilita plata facturilor pentru serviciile comunale de către proprietarii apartamentelor. De exemplu, părinții locuiesc în Chișinău, iar copiii lucrează în Italia. După implementarea platformei, copiii pot plăti, din Italia, facturile părinților pentru serviciile comunale din apartamentele din Chișinău, cu un singur click de pe telefonul mobil, a menționat Ovidiu Rusu, director general al eBloc din România, în cadrul unei conferințe de presă de la IPN.

Potrivit lui Ovidiu Rusu, platforma Smart, similară platformei eBloc din Leova, Republica Moldova, oferă transparență, eficientizare de procese, acces 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămînă, soluții de plată alternative, comunicare și raportare.

Implementarea platformei va facilita comunicarea dintre vecini pe problemele din bloc sau de pe scara blocului, dar și comunicarea cu furnizorii de servicii comunale și Primăria. Multitudinea de rapoarte generate automat pe platforma online Smart va face foarte ușoară identificarea problemelor din comunitățile locale, cît și găsirea de soluții. Implementarea platformei Smart va duce gestionarea și administrarea serviciilor comunale la cele mai înalte standarde europene, a specificat Ovidiu Rusu.

Directorul filialei din România a menționat că platforma va oferi firmei de administrare posibilitatea să cunoască toate problemele cu care se confruntă atît asociațiile de proprietari din condominii, cît și proprietarii care locuiesc în aceste condominii. Platforma se va dezvolta continuu pentru îmbunătățirea performanței acesteia, nu doar pentru cei care operează pe platformă, ci în special pentru cei care o utilizează, adică proprietarii apartamentelor.

În România platforma a fost dezvoltată conform cadrului legislativ pentru administrarea serviciilor comunale pentru proprietarii din condominii. Acest cadru legal din România este în concordanță cu legile europene și chiar în unele aspecte este mai cuprinzător, a subliniat Ovidiu Rusu.

Sursa: IPN