”Dumnezeul lui Putin” la care se inchina multi moldoveni

Biserica Ortodoxă Rusă – o sectă politică anticreștină

Mihai CONȚIU

Din clipa în care patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii ”a binecuvîntat”, ”a sfințit” declanșarea războiului și a genocidului ordonate de către Vladimir Putin în Ucraina, continuînd și astăzi, în pofida evidențelor, să susțină atrocitățile comise de către soldații ruși împotriva civililor, a copiilor, femeilor și bătrînilor, Biserica Ortodoxă Rusă (BOR) nu doar s-a discreditat definitiv. BOR, pur și simplu, a devenit un complice activ al lui Putin și al soldaților lui care vor să masacreze absolut tot ceea ce este ucrainean.

Astfel, Biserica Ortodoxă Rusă a devenit o sectă politică anticreștină și criminală. Orice om, cît de cît rațional, înțelege că patriarhul Kiril i-a subordonat necondiționat lui Putin Biserica Ortodoxă Rusă. Demnă de reținut este realitatea incontestabilă că patriarhul Kiril a subordonat militar Biserica Ortodoxă Rusă fostului KGB-ist Putin, care, înainte de 1991, era ateu și adversar al credinței creștine ortodoxe. Ajuns la Putere, Putin a înțeles ce armată eficientă este Biserica Ortodoxă Rusă, întru îndobitocirea și fanatizarea și mai eficientă a unui popor suficient de sărac, abrutizat și ignorant. Înțelegeți, acum, că rușii ortodocși care se închină în bisericile subordonate canonic Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii ei, în realitate, se închină lui Putin și armatei lui criminale?

Instantaneu, patriarhul Kiril i-a subordonat lui Putin și Mitropoliile care se subordonează canonic Patriarhiei Moscovei, una dintre acestea fiind și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, care este păstorită de către suficient de controversatul mitropolit Vladimir. Dintre toate Mitropoliile din afara Rusiei care, înainte de invadarea Ucrainei, erau închinate canonic Patriarhiei Moscovei, Mitropolia Moldovei este singura rămasă credincioasă subordonării canonice față de patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii.

După cum ați înțeles deja, Patriarhia Moscovei are o protecție absolută din partea lui Putin, a serviciilor secrete și a armatei subordonate lui. Se întreabă cineva cît din această protecție se extinde și asupra Mitropoliei Moldovei, personal asupra mitropolitului Vladimir? Bineînțeles că există o protecție putinistă extrem de periculoasă. Dincolo de protecția moscovită armată și religioasă-sectar, Mitropolia Moldovei și mitropolitul Vladimir au sprijin politic intern din partea PSRM, PCRM, Partidul Șor, Congresul Civic, bașcanul Găgăuziei și restul partidelor extraparlamentare filoruse, dar și din partea unui număr îngrijorător de moldoveni pro-ruși ori habotnici ignoranți care se închină ”tradițional, după datini programate calendaristic”.

Acestea sunt motivele pentru care Mitropolia Moldovei, prin inițiativa mitropolitului Vladimir, nu renunță la subordonarea canonică față de Biserica Ortodoxă Rusă. La fel ca și PSRM, PCRM, Partidul Șor, Congresul Civic, bașcanul Găgăuziei și restul partidelor extraparlamentare filoruse, Mitropolia Moldovei și mitropolitul Vladimir așteaptă victoria ”Dumnezeului lui Putin” asupra Republicii Moldova!

În concluzie la cele expuse mai sus, oricine poate constata că pe ”axa ortodoxă Moscova-Chișinău” nu există un real creștinism ortodox, nici Dumnezeu și nici Iisus, ci doar ”Dumnezeul lui Putin” la care se închină rușii și îngrijorător de mulți moldoveni! Își imaginează cineva un blestem mai groaznic decît acesta pentru moldoveni? Nu există!