DORIN CHIRTOACĂ, ACUZAT DE INTERESE ASCUNSE

Avocatul parlamentar Tamara Plămădeală acuză Primăria municipiului Chişinău şi pe primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, de interese ascunse. Aceasta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că municipalitatea a făcut exces de putere atunci cînd a evacuat terenul de joacă pentru copii amenajat de către un agent agent economic în sectorul Rîşcani al capitalei.

Tamara Plămădeală a spus că municipalitatea încalcă deciziile instanţelor de judecată cu referire la acest teren de joacă. Reprezentanţii Primăriei nu se prezintă la procesele de judecată şi ignoră prevederile legale, motiv  pentru care  va solicita Procuraturii Generale intentarea unui dosar penal pe numele mai multor funcţionari municipali, dar şi pe numele primarului general.
Larisa Ţurcan, agentul economic care a amenajat terenul de joacă, a declarat că în septembrie 2009 autorităţile locale i-au permis să facă acest lucru şi a primit toate avizele necesare. După ce a evacuat din zona respectivă tone de gunoi şi a investit 100 de mii de euro pentru utilaje aduse din Italia, municipalitatea i-a interzis să mai desfăşoare activitatea. Larisa Ţurcan spune că pe 3 iulie, la ora 06.00 dimineaţa, mai mulţi angajaţi ai Preturii sectorului Rîşcani au scos gardul şi componentele terenului de joacă, fără să o preîntâmpine şi le-au depozitate într-un loc necunoscut, iar ea a fost obligată să achite cheltuielile pentru transportare.
Larisa Ţurcan susţine că este nedumerită de acţiunile funcţionarilor municipali, mai ales că la deschiderea oficială a terenului de joacă a participat şi viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu şi alţi oficiali. Femeia susţine că a muncit peste 10 ani în străinătate împreună cu soţul, iar din banii adunaţi au vrut să deschidă un spaţiu de joc pentru copii ca cele din Europa. Interesele ascunse însă prevalează, iar copiii şi părinţii nu au un loc de odihnă pe care îl merită, a mai spus femeia.