Doliu in lumea teatrului: actorul Vlad Ciobanu s-a inaltat la cele veșnice!

Lumea teatrului este îndoliată. Inima actorului Vlad Ciobanu a încetat să mai bată la vîrsta de doar 53 de ani, într-un spital din Iași. Actorul fusese internat în stare gravă încă din luna Iulie a anului în curs, într-un spital din Iași, după ce a fost diagnosticat cu leucemie acută. În urmă cu două săptămîni, fratele actorului a anunțat că a fost internat la Spitalul de Recuperare din Iași, starea lui fiind foarte gravă. Scriitorul Vitalie Ciobanu, fratele său, nota atunci, pe Facebook, că infecția a venit pe un fond de slăbiciune și vulnerabilitate maximă a organismului după tratamentul cu chimioterapie.

Actorul Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. În această calitate, dar și din cea de profesor de actorie și regie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, el a coordonat multiple proiecte în arta actorului, muzică, literatură și arte plastice, dar a regizat și mai multe spectacole, fiind mentorul mai multor promoții de actori.

În lumea cinematografiei, el a devenit popular după rolul lui Mihai Eminescu din filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu în 1987. Dintre rolurile în care a excelat pe scenă amintim Hamlet, Macbeth și Don Juan. Din 2018, a fost doctorand al Universității de Arte George Enescu din Iaşi.

Vlad Ciobanu era căsătorit cu actrița Lucia Ciobanu, cu care are doi copii.