Doamna „Babuska”, unul dintre cei mai misteriosi oameni din istorie

Asasinarea Președintelui John F. Kennedy în 1963, a fost o clipă de coșmar din istoria SUA. Bineînțeles, momentul a devenit ulterior faimos și pentru avalanșa de nestăvilit de teorii ale conspirației și afirmații ciudate făcute de un număr enorm de oameni. Dintre toate detaliile bizare și macabre ale acestui eveniment, unul iese cel mai mult în evidență prin aura de mister în care este învăluit: doamna „Babușka” (bunica, în limba rusă).

Această femeie a fost surprinsă de mai multe camere foto și video înainte, în timpul și după momentul împușcării Președintelui. Purta ochelari de soare, o „babușka” (eșarfă rusească) și – cel mai ciudat – filma întreaga scenă cu propria sa cameră video.

Cînd FBI a făcut un apel public ca fiecare persoană care a reținut detalii de la locul crimei să le prezinte autorităților, după ce a încercat în zadar să o identifice, nimeni cu semnalmentele „doamnei Babușka” nu a dat curs acestei chemări. De ce era importantă femeia? În ziua asasinării lui JFK, „Babușka” a apărut în văzul tuturor și a înregistrat video evenimentul dintr-o cu totul altă perspectivă. Este cert că a existat pentru că a apărut în filmele și fotografiile făcute de alți 32 de martori.

Pînă astăzi, nimeni, nici FBI, nici martorii oculari nu au reușit să o identifice. Cert este că Doamna „Babușka” a intrat în istorie ca unul dintre cei mai misterioși oameni.