Din lumea bancurilor, glumelor

Istoria umanității, pe scurt

1. Femeia nu mai acceptă să locuiască în copac și plînge. Bărbatul descoperă peștera.

2. În peșteră e frig. Femeia plînge. Bărbatul descoperă focul.

3. Copiii țipă de foame. Femeia plînge. Bărbatul descoperă toporul, arcul și bîta și pleacă la vînătoare.

4. De la atîta carne, copilul se îmbolnăvește de scorbut. Femeia plînge. Bărbatul descoperă agricultura.

5. Deoarece mamutul se lasă cu greu ucis, bărbatul lipsește prea mult de acasă. Femeia plînge. Bărbatul începe să crească animale domestice: vacă, oaie, porc, găină etc.

6. Femeia s-a săturat de friptura făcută la țepușă cu garnitură de boabe verzi fierte, mîncată de pe o frunză și plînge. Bărbatul descoperă olăritul.

7. În peșteră e curent și umezeală și din cauza asta copiii răcesc, fac pneumonie și mor. Femeia plînge. Bărbatul construiește mai întîi un bordei apoi o casa din lemn și piatră.

8. A venit Iarna și e frig. Femeia plînge. Bărbatul descoperă că pielea și blana animalelor moarte se poate prelucra și confecționează haine.

9. Hainele din piele precum și alea din blană put. Femeia plînge. Bărbatul descoperă, pe rînd, hainele din lînă, care sunt aspre și zgîrie, femeia plînge, hainele din in sunt tot aspre, femeia suspină și, într-un final, hainele de mătase par a fi mulțumitoare. Femeia zîmbește. Mai tîrziu, bărbatul rezolvă și problema mirosurilor emanate de pieile și blănurile menționate mai sus.

10. Diverse treburi lipsite de importanță, cum ar fi protecția turmelor de animale și stîrpirea potențialilor prădători, țin bărbatul departe de casă. Femeia plînge. Bărbatul domesticește cîinele și pisica.

11. Femeia observă că seamănă prea mult cu suratele ei și începe să plîngă. Bărbatul inventează fardurile și bijuteriile.

12. Femeia se plictisește de atîta stat în casă și vrea să-și lărgească orizontul. Normal, începe să plîngă. Bărbatul inventează roata, domesticește calul și descoperă barca pentru că femeia e fragilă și obosește repede. În plus de asta, nimeni n-ar vrea să o audă iar plîngînd.

Peste ani

Femeia simte nevoia de a "evada" din cotidian. Nu are timp, bani sau dispoziția pentru excursii în străinătate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de văzut, iar afară e vreme urîtă. Colac peste pupăză, ca de obicei, bărbatul nu e acasă și oricum nici el n-ar înțelege mare lucru. Femeia ar avea, așa, un fel de chef de a scrie ceva care… să aducă complimentele unor necunoscuți și să fie o chestie care să păstreze anonimatul și absolut totul trebuie să fie sub control. Și, pentru a nu știu cîta oara în istorie, femeia începe să plîngă. Bărbatul inventează blogul.

Morala: Cînd femeile plîng, umanitatea evoluează.

Altă morală: Fără femei, am fi trăit și acum în copac.