Din lumea bancurilor, glumelor

Vasile și Maria mergeau în fiecare an să vadă spectacolul de Ziua Aviaţiei şi, în fiecare an, Vasile era tentat să se plimbe cu elicopterul dar, de fiecare dată, primea acelaşi răspuns de la Maria:

- Vasile, ai înnebunit, 200 de lei o plimbare sunt totuşi 200 de lei!

S-a întîmplat mai mulţi ani la rînd şi, anul acesta, Vasile a decis:

- Maria, fac 70 de ani, nu ştiu cît mai trăiesc şi poate este ultima şansă!

- Vasile, tot tembel ai rămas, 200 de lei sunt totuşi 200 de lei!

Pilotul elicopterului a auzit discuţia şi a venit cu o propunere:

- Pentru că este Ziua Aviaţiei, astăzi vă fac o reducere semnificativă, amîndoi la preţ de unul, iar dacă pe parcursul zborului nu scoateţi nici un cuvînt, pur şi simplu nu îmi daţi nici un ban!

De îndată ce a decolat de pe pistă, pilotul a început tot felul de manevre riscante, coborîri aproape de sol... nici un sunet, întoarceri... nici un sunet, răsuciri... nici un sunet. După aterizare, pilotul se întoarce către Vasile şi îi spune:

- Sunteţi tari, dom'le, nici un sunet, am rămas impresionat!

Vasile, livid la faţă, găseşte puterea să îngîne:

- Eu... am vrut să zic ceva cînd a căzut Maria, dar totuşi 200 de lei rămîn 200 de lei!               

                               ***

- Femeie, cînd ne-am cunoscut, aveai 55 de kg, iar acum ai 96. Stau și mă întreb: cînd ne-am cunoscut erai îndrăgostită sau flămîndă?

                               ***

Ai dracului, zăpada îi ia prin surprindere, dar valul 5 al pandemiei știu precis cînd vine!

                               ***

"Bicicleta este moartea lentă a planetei".

Un bancher i-a făcut pe economiști să gîndească asta cînd a spus: “Un biciclist este un dezastru pentru economia țării: nu cumpără mașini și nu împrumută bani ca să cumpere. El nu plătește polițe de asigurare. Nu cumpără combustibil, nu plătește să ducă mașina la revizie și reparațiile necesare. Nu folosește parcare plătită. Nu provoacă accidente majore. Nu necesită autostrăzi cu mai multe benzi. El nu devine obez. Oamenii sănătoși nu sunt necesari sau utili economiei. Ei nu cumpără medicamente. Ei nu merg la spitale sau la doctori. Ei nu adaugă nimic în PIB-ul țării.

Dimpotrivă, fiecare nou magazin McDonald 's creează cel puțin 30 locuri de muncă, de fapt 10 cardiologi, 10 stomatologi, 10 experți în dietă și nutriționiști, evident precum și oamenii care lucrează în magazinul propriu-zis".

Alege cu grijă: o bicicletă sau un Mc Donald? Merită să te gîndești.

P. s: Mersul pe jos este și mai rău: pietonii nici măcar nu cumpără bicicletă!