DETALII DESPRE DEFLAGRATIA PRODUSA LA SINGEREI

Femeia rănită în deflagrația de la Sîngerei și-a pierdut soțul, care a fost găsit de salvatori sub ruine. Împreună cu ea, la spital a ajuns și o rudă. Din locuința familiei nu a rămas decît intrarea și o anexă.

Viceprimarul orașului, Andrei Cucoș, a precizat că gospodăria nu era conectată la rețeaua centralizată de gaze. Se crede că deflagrația s-a produs de la o butelie de gaze, dar se mai fac cercetări.

Astăzi vă fi convocată ședința pentru situații excepționale pentru a analiza situația. De asemenea, se va decide unde va fi cazată femeia după externare, dacă nu va putea fi luată de rude.

Marți, 26 ianuarie, aproape de ora 17.00, la numărul de urgență 112 a fost anunțată producerea unei explozii într-o locuință din orașul Sîngerei. IGSU a efectuat lucrări de deblocare, reușind să salveze două persoane: o femeie de 61 de ani și un bărbat de 68 de ani, care au fost preluați în stare conștientă și transportați la spital. Sub ruine a fost depistat cadavrul unui bărbat de 63 de ani, care a fost dat dispărut după deflagrație.

Locuințele vecine nu au fost afectate de suflul exploziei.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că, potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, explozia s-ar fi putut declanșa în urma acumulării de gaze naturale. În procesul de deblocare a ruinelor și de căutare a sinistraților, salvatorii au evacuat trei butelii de gaz de tip propan butan. În casă era instalată și o instalație alimentată de gaze. Cercetările la fața locului continuă.

Sursa: IPN