DESTUL CU VOTUL GEOPOLITIC PENTRU PRIMARIA CHISINAULUI!

Dorin Chirtoacă şi cancerul răsfrînt de o familie nesătulă asupra Moldovei

Autor: Mihai CONŢIU

Duminica trecută, pe 7 Iunie, „liberalul” Mihai Ghimpu a arătat tuturor celor dispuşi să-l asculte şi să-l vadă Certificatul de Căsătorie al lui cu forţele oculte ale ţării. S-a demascat pînă şi în faţa celor mai naivi şi fanatici susţinători ai săi şi ai lui Dorin Chirtoacă, care, atunci cînd au realizat că demonstraţia electorală a Partidului Liberal cu ei în frunte era de fapt o contramanifestaţie îndreptată împotriva celor de la Platforma „DA”, au început să-i înjure de mama focului pe amîndoi şi să se jure că nu vor mai vota în veci cu acest partid. Demn de reţinut este faptul că foarte mulţi dintre manifestanţii de la mitingul organizat de către Platforma „DA” erau şi mulţi membri sau simpatizanţi ai liberalilor.

Efectiv, Duminica trecută, Ghimpu i-a oferit Zinaidei Greceanîi Primăria Capitalei cu o săptămînă înainte de alegeri. Spun Zinaida Greceanîi întrucît iau în calcul rezultatele ultimului sondaj de opinie. În bezna minţii lui şi a prostiei sale politice, Ghimpu dialoghează doar cu sine însuşi, considerîndu-se cea mai luminată personalitate politică din această ţară, motiv pentru care l-a condamnat ireversibil la moarte politică pe nepotul său Chirtoacă. „Cinstitul” Ghimpu a fost nevoit să se demaşte şi să certifice realitatea că este, pur şi simplu, o slugă a oligarhiei. Tot ceea ce a cîştigat prin simularea distanţării lui de actuala guvernare a pierdut într-o singură zi, iar primarul Dorin Chirtoacă va rămîne o amintire groaznică pentru toţi chişinăuienii.

Imediat după mitingul de Duminică, Chirtoacă mai avea o ultimă şansă de salvare, iar această idee îi aparţine lui Ion Berlinski, care a spus: Chiar de a doua zi, Luni, Chirtoacă ar fi trebuit să-şi anunţe demisia din Partidul Liberal şi să declare că va înfiinţa o nouă formaţiune politică imediat după alegerile din 14 Iunie. Sigur că asta nu s-a întîmplat pentru că niciodată Chirtoacă nu va cuteza să se împotrivească moşului său rupt de realităţi. Orice om înzestrat cu un minim de raţiune a putut vedea că Ghimpu l-a transformat pe tînărul său nepot într-un moşneag politic senil, rudimentar şi fanatic după chipul şi asemănarea sa. Nu Chirtoacă l-a europenizat pe Ghimpu, ci Ghimpu l-a ruralizat pe Chirtoacă!

O ţară sub blestemul unei familii de ospiciu

Această familie, Ghimpu şi Chirtoacă, a fost şi încă mai este un cancer cumplit pentru această ţară. Oamenii, cei mai mulţi dintre ei, habar nu au de cîte miliarde de lei au păgubit cei doi ţara încă de cînd a devenit Chirtoacă primar şi mai apoi, începînd cu 2009, cînd Ghimpu a devenit parlamentar, preşedinte interimar de ţară şi preşedinte de Parlament.

Pentru nimeni nu mai reprezintă un secret corupţia şi afacerile murdare din Primărie patronate de Chirtoacă, „portofelul” său Nestor Grozavu şi alţi cîţiva acoliţi – privatizări abuzive de terenuri şi spaţii, autorizaţii dubioase, contra cost, pentru construcţii, amplasări de gherete, banii negri proveniţi din pieţele Chişinăului, contractele preferenţiale cu firmele care au reparat temporar, an de an, străzile oraşului, achiziţionarea la preţ dublu a celor 110 troleibuze „europene” din Belarus (vă daţi seama ce comisioane grase şi-a băgat în propriul buzunar Chirtoacă?), „afacerile” cu microbuzele şi multe, multe altele.

Unele surse ne spun că averile secrete ale celor doi se cifrează undeva la zeci de milioane de Euro de fiecare, iar posibilităţile pe care le-au avut şi încă le mai au confirmă această informaţie.

Nu cred că mai este necesar să mai amintesc despre „afacerile” comune dintre Ghimpu şi Primărie şi altele, dar dacă am trăi într-o ţară în care Legea se află în capul mesei vă asigur că cei doi ar sta pentru mulţi ani în puşcărie pentru toate abuzurile pe care le-au patronat. Ei cînd vorbesc despre „parcursul european” al ţării o fac din cinism şi cunoştinţă de cauză că acesta este deja abandonat, iar lor le convine pentru că, altminteri, legislaţia de tip european i-ar trimite după gratii, aşa cum se întîmplă în România.

Cît de masochist sau de rea credinţă poate fi cineva ca să-l voteze pe Chirtoacă?

În 8 ani de mandat, Chirtoacă n-a făcut nimic bun pentru acest oraş. L-a lăsat să se tîrască bezmetic prin propria-i mocirlă, prin propriile gunoaie şi gropi. În 8 ani, oameni buni, acest individ incapabil n-a fost în stare să schimbe radical măcar parcul municipal de troleibuze. A transformat Primăria în filială a Partidului Liberal şi în fabrică de făcut bani pentru el, Ghimpu şi casieria partidului lor.

Spuneam într-un articol anterior că oricare dintre contracandidaţii lui Chirtoacă pentru fotoliul de primar este mai bun decît el şi îmi menţin afirmaţia. Pentru cîteva grupuri de interese româneşti, alegerea lui Chirtoacă ar fi una geopolitică, dar a venit timpul să respingem această variantă distructivă pentru Chişinău şi oamenii cărora le-a ajuns cuţitul la os. Guvernările de după 2009 au făcut ca ţara să voteze majoritar forţele politice de Stînga. La fel a făcut şi Chirtoacă în Chişinău. Asta înseamnă că trebuie ca moldovenii să fie oneşti, să-şi recunoască neputinţa europenizării şi să lase să fie conduşi de oricine, numai nu de Chirtoacă la Primărie şi de Ghimpu în Parlament.

A sosit vremea cînd locuitorii Chişinăului trebuie să-şi voteze un primar doar pentru ei, nu pentru interesele lui personale sau de partid, aşa cum a procedat Chirtoacă în ultimii 8 ani. Oamenii trebuie să priceapă bine că sînt bazaconii afirmaţiile potrivit cărora alegîndu-l pe un candidat sau altul de Stînga sau Centru Stînga ar da Chişinăul pe mîna ruşilor. O tîmpenie mai mare nici că se poate imagina! Păi ce, dacă Chirtoacă este pro-român, înseamnă că Chişinăul a fost al României în ultimii 8 ani? În realitate, Chişinăul a fost moşia exclusivă a lui Chirtoacă şi Ghimpu, a fost vaca lor de muls. Au furat de au stins cu lozinci pro-româneşti pînă au adus Chişinăul în cea mai sinistră ruină.

Chişinăul are nevoie de un om gospodar, inovator şi care să-şi iubească oraşul, are nevoie de un primar care nu trebuie să facă politică, să nu fie preocupat de politici lingvistice, fie că e vorba despre limba română, fie de cea rusă, să nu aibă preocupări „savante” ce ţin de istoria ţării. Dacă vrea să fie cinstit cu cetăţenii, viitorul primar ar trebui să promită că va dezvălui toate hoţiile săvîrşite în Primărie pe parcursul ultimilor ani, nu să le preia şi să le îmbunătăţească în propriile lui interese. Viitorul primar ar trebui să le promită oamenilor că, încă de la început de mandat, va inventaria absolut toate vilele de lux din Chişinău ca să le verifice legalitatea. Dar cîte nu ar trebui să facă şi să realizeze concret viitorul primar…!

Cine va fi? Vom începe să aflăm de Duminică! Numai Chirtoacă să nu fie!