DESPRE BISERICA LUI SI BISERICA MA-SII

Autor: Mihai CONŢIU

Dorin Chirtoacă, după cum bine ştim cu toţii, îşi reafirmă permanent identitatea românească. Prin urmare, asta înseamnă că el se consideră o componentă absolută a întregii spiritualităţi româneşti, asta mai însemnînd cultură, tradiţii, istorie, religie etc.

Cu toate astea, lucrurile stau taman invers în cam toate, dar acum ne vom referi strict la religie.

În Republica Moldova există două Mitropolii – Mitropolia Moldovei, care este supusă canonic Patriarhiei Ruse, şi Mitropolia Basarabiei, supusă canonic Patriarhiei Române. Ca român ce se revendică a fi, Chirtoacă, în mod logic şi regulat, ar trebui să participe la serviciile divine ale Mitropoliei Basarabiei, iar asta în mod exclusiv. În realitate, însă, Chirtoacă preferă serviciile divine oficiate sub binecuvîntarea Patriarhiei Ruse, prin intermediul Mitropoliei Moldovei.

Prezenţa lui Chirtoacă la slujbele oficiate de ÎPS Vladimir este de notorietate. Chiar de dată recentă, cu prilejul „Hramului Chişinăului”, Chirtoacă a pozat ostentativ, ca o vedetă expirată, în incinta Catedralei, alături de ÎPS Vladimir. Astfel, în realitate, Chirtoacă este român doar prin aceea că posedă paşaport românesc, iar din punct de vedere canonic este rus, aşa cum este toată familia sa, cu tot cu rude, mai ales cu Mihai Ghimpu, care frecventează „electoral” aceeaşi Mitropolie. Descurcăreţ, individul! Nu ştim ce va crede despre acest lucru, după ce va afla, Casa Regală a României, care este ortodoxă şi l-a decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler…! Dar „ocrotitorul lui”, Traian Băsescu?

Sîngele sau instinctul rusesc sau semi-rusesc apă nu se face! Oricum, nu-i un păcat, ci doar o impostură!