DEPUTATII PSRM AU PUNCTAT REALIZARILE DIN BLOCUL ECONOMIC

Deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor care reprezintă blocul economic au declarat astăzi, 24 iunie, într-o conferință de presă, că prioritățile fracțiunii în sesiunea de primăvară a Parlamentului au vizat asigurarea sprijinului legislativ pentru inițiativele președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și ale Guvernului condus de Ion Chicu. Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Vladimir Golovatiuc, a menționat că, în acest scop, Comisia a examinat și a susținut mai mult de 45 de proiecte de legi.

Deputații au remarcat că activitatea fracțiunii PSRM a fost direcționată spre obținerea rezultatelor concrete. Au fost examinate problemele stringente cu care se confruntă țara, cetățenii și businessul. Petru Burduja, vicepreședintele Comisiei economie buget și finanțe, a remarcat că în timpul sesiunii a fost examinată și soluționată o problemă gravă legată de împrumuturile acordate persoanelor fizice din sectorul nebancar. Au fost făcute modificări la Legea privind Comisia Națională a Pieții Financiare, Legea cu privire la antreprenorial și întreprinderi și Codul Fiscal, care asigură protecția consumatorilor, promovarea practicilor de creditare responsabilă și atenuarea riscurilor de îndatorire a persoanelor fizice.

Au fost aprobate modificări în legislație pentru dezvoltarea turismului. Petru Burduja a subliniat că turismul intern va stimula dezvoltarea infrastructurii și antreprenoriatului în regiuni și, ca urmare, va da un impuls creșterii locurilor de muncă și reabilitării satelor.

Deputatul PSRM Radu Mudreac a vorbit despre activitățile Comisiei agricultură, industrie alimentară și mediu. A fost votată legea care reglementează parteneriatul între primăriile locale şi diferiţi asociaţi. „S-a dat acceptul să se grupeze şi să acceadă la acel Fond de subvenţionare în domeniul agricol şi dezvoltare rurală”, a precizat deputatul.

Sursa: IPN