CU PRILEJUL INCEPUTULUI DE NOU AN SCOLAR, IGOR DODON A VIZITAT GIMNAZIUL MOLDOVENESC ”VASILE ALECSANDRI” SI GIMNAZIUL RUS ”PROMETEU”DIN SATUL COPANCA, RAIONUL CAUSENI

Cu prilejul începutului de nou an școlar, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a participat la festivitatea consacrată Primului sunet, de la gimnaziul moldovenesc ”Vasile Alecsandri” și gimnaziul rus ”Prometeu”, din satul Copanca, raionul Căușeni.

Gimnaziul ”Vasile Aleсsandri”, a fost fondat la 11 noiembrie 1964 și în prezent aici își fac studiile circa 140 elevi. Cu regret, autoritățile intenționează să închidă gimnaziul respectiv prin așa zisa optimizare a instituțiilor de învățămînt.

Liceul rus ”Prometeu” a fost reorganizat în gimnaziu în 2015 în urma unei crize demografice. În prezent în cadrul gimnaziului învață 160 elevi.

Președintele a menționat, că va depune toate eforturile ca instituțiile de învățămînt din satele si orașele noastre să nu fie închise. ”Vom identifica soluții de motivare și majorare a salariilor cadrelor didactice. În mod special vom ține cont de necesitățile școlilor din regiunea respectivă pentru a acorda sprijinul necesar în vederea bunei lor funcționări”, a specificat Igor Dodon.

Șeful statului le-a urat copiilor succese mari la învățătură, multă perseverență, rezultate pe măsura așteptărilor. Președintele le-a oferit în dar mai multe calculatoare pentru sălile de informatică și inventar școlar.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM