CSE A DISPUS UN SIR DE PROCEDURI PENTRU ASIGURAREA CETATENILOR R. MOLDOVA CU ACTE DE CALATORIE SI ENERGIE ELECTRICA

Agenția Servicii Publice va organiza procedura de achiziție de urgență pentru procurarea blanchetelor de pașapoarte, a laminatului holografic securizat și a serviciilor software, necesare pentru producerea actelor de identitate. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Astfel, decizia din 18 mai 2022 privind prelungirea valabilității pașapoartelor cu termen expirat pentru cetățenii moldoveni va fi aplicată atît în raport cu autoritățile Republicii Moldova, cît și cu țările care au confirmat prevederile Dispoziției CSE în acest sens. Lista statelor va fi publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii CSE au mai decis să fie prelungit, pentru perioada lunii iunie, termenul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom”, în baza negocierilor directe. O altă decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale se referă la semnarea unui contract de procurare a gazelor naturale în volum de 24 500 mii m3, între SA „Energocom” și SA „Moldovagaz”, la prețul de achiziție din lunile martie-aprilie.

Sursa: gov.md