CSE A APROBAT NOI MASURI DE PROMOVARE A EXPORTULUI DE PRODUSE AGRICOLE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să examineze tariful pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”, care va fi aplicat începînd din 1 iunie. O asemenea decizie a fost luată ieri seara în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Membrii CSE au aprobat și noi măsuri de promovare a exportului de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova. În acest sens, Serviciul Vamal împreună cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) urmează să elaboreze și să aprobe procedura de realizare a exportului acestor produse prin culoare verzi, instituite la posturile vamale de frontieră.

CSE a aprobat procedura de introducere, de către agenții economici din regiunile de est ale țării, a mărfurilor incluse în Registrul de omologare a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților al Republicii Moldova. Astfel, comercianții urmează să prezinte la Posturile de Inspecție la frontieră ale ANSA o Declarație, în baza modelului anexat la Dispoziție.

De asemenea, a fost prelungit, pînă la 30 iunie 2022, termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”.

Sursa: Moldpres