COMPATIBILITĂŢI ZODII

Peşti - Săgetător

Apă şi Foc... Foarte, foarte greu.

Săgetătorul este foarte direct, iar Peştele este foarte diplomat. Prima chestie care scîrţîie, şi scîrţîie destul de tare... Adesea, Săgetătorul este atît de direct şi de precis, încît poate chiar să te rănească. Iar dacă-l întrebi de ce spune chestii de-astea, o să-ţi răspundă simplu: "Păi tu m-ai întrebat! De ce m-ai mai întrebat?". Certuri multe, care pot pune capăt relaţiei.

Ceea ce te va atrage la un Săgetător va fi probabil dragostea lui pentru educaţie, învăţătură, şi înclinaţia lui filosofică spre discuţii. Dar lipsa lui de diplomaţie te va face să te încrunţi în sinea ta mai des decît ai vrea, şi pînă la urmă să te întrebi ce cauţi tu lîngă el...

Săgetătorului îi place să călătorească, iar tu ai tendinţa să-ţi faci mereu griji, să te îndoieşti mereu şi să iei decizii mai greu. Asta n-o să-i placa Săgetătorului, care este optimist şi încrezător şi porneşte mereu la drum fără frică şi fără zăbavă... Tocmai aceste plecări atît de dese te vor seca pe tine de energie, fiindcă vei rămîne singur prea mult timp – asta dacă nu te hotărăşti să urmezi un Săgetător, cu toate riscurile.

Spiritul critic al Săgetătorului este o alta trăsătură ce te poate enerva, irita şi nedumeri.

Săgetătorul este cunoscut ca fiind semnul burlacilor! Pentru el, libertatea este mai presus de toate. Are o adîncă nevoie psihică de fi liber, nu suportă să "dea raportul" cuiva. Iar cu un Peşte gata oricînd să devină posesiv şi să-şi etaleze martiriul, legătura ar avea de suferit. De fapt, de aceea şi este Săgetătorul semnul celibatarilor: pentru că îi e teamă să se implice într-o relaţie în care ar trebui să dea mereu raportul, să aibă mereu o grijă în plus... Adesea, este destul de fidel, mai ales dacă-l laşi să se convingă el însuşi că trebuie să fie loial.

Amîndoi sînteţi semne mutabile, deci flexibili, ceea ce ar putea fi un atu în plus dacă chiar vrei să-ţi încerci norocul cu un Săgetător. Nu uita că Săgetătorul nu acceptă constrîngeri: fuge de ele ca dracul de tămîie, vampirul de usturoi etc.

Aşadar, se poate? Cu foarte, foarte multă muncă, tot altruismul şi toata înţelegerea de care poate da dovadă un Peşte şi cu un mare efort din partea amîndurora pentru a se înţelege.