COMPATIBILITĂŢI ZODII

Vărsător - Capricorn

Vărsător şi Capricorn! Doi saturnieni atît de diferiţi - pur şi simplu complementari!

Interesantă combinaţie! Dar, statistic vorbind, e posibil s-o întîlnim destul de rar. Nu de alta, dar aceste două semne "bătrîne" nu par să aibă aşa des nevoie unul de celălalt. Totuşi, dacă se întîlnesc şi reuşesc să-şi armonizeze sistemele de valori, pot clădi unul dintre cele mai spectaculoase cupluri umane.

Capricornul va tempera cu răbdare lipsa de măsură a Vărsătorului, iar Vărsătorul va propune mereu Capricornului noi orizonturi. Este, de altfel, cuplul care poate elimina din istoria omenirii conflictul dintre generaţii, dacă saturnianul Capricorn va şti ce să păstreze din ceea ce e vechi şi dacă uranianul Vărsător va şti ce valori dintre cele noi să adauge la cele deja existente. Îmbinarea dintre tradiţie şi inovaţie chiar poate fi salvatoare adeseori.

Este de înţeles de ce, de la Semnele de iarnă încolo, problema iubirii în doi se împleteşte atît de mult cu problemele mari ale omenirii. Aceste Semne nu au venit în existenţa terestră pentru ele, ci pentru ceilalţi.

În iubirea fiecăruia pentru celălalt se amestecă şi un fel de "experiment uman afectiv" care să ne ducă spre elevare şi sacralizare. Vărsătorul este progresist şi aventuros, în vreme ce Capricornul este profund moral şi responsabil. Vărsătorul pare să risipească resursele pe care Capricornul i le administrează cu diferite grade de generozitate.

Vărsătorul iubeşte spaţiul, în vreme ce Capricornul adoră timpul. Poate tocmai de aceea uranianul trăieşte fără limite iar saturnianul fără vîrstă. Poate tocmai de aceea relaţia lor poate fi în egală măsură spontana şi de scurtă durată, sau elaborată şi eternă. Dacă ei chiar lasă în urmă ceva, la modul concret, pentru binele societăţii, înseamnă că s-au iubit cu adevărat, instituind în liniaritatea existenţei noastre un superb prezent continuu.