COMPATIBILITĂŢI ZODII

Săgetător - Gemeni

Săgetător cu Gemeni? Foc cu Aer?

Nu cumva este după cum bate vîntul? Ba chiar aşa! Nu este Aerul cel care întreţine Focul? Nu este absenţa Aerului cea care înăbuşă sau stinge orice ardere? Totul este să bată un vînt bun şi într-o singură direcţie, în aşa fel încît arderea să fie constantă şi totală! Chiar dacă Aerul este cel Mic (Mercur) iar Focul este cel Mare (Jupiter).

Bineînţeles că această relaţie se sprijină pe cuvinte şi pe universuri mentale complementare dar, dacă nu evitaţi tendinţa către superficialitate (specifica Gemenilor), puteţi deveni oricînd două universuri complet paralele! Noroc că natura înfierbîntată a Săgetătorului are şansa de a topi răceala informaţională a partenerului aflat de cealaltă parte a Zodiacului, amintindu-i că dragostea se "simte", nu se "gîndeşte".

Altfel, există aici multă jovialitate, optimism, exuberanţă, conversaţie şi foarte multă libertate, foarte multă cooperare. Dacă nu vă place ceva la perechea dumneavoastră, întrebaţi-vă dacă nu cumva acel "ceva" este chiar defectul pe care nu vi l-aţi descoperit încă. De aceea există dragoste, ca să ne vedem cît mai bine în celălalt. Totul este să fim atenţi la această chestiune, căci, corectînd-o în noi, ea va dispărea şi din fiinţa iubită.

Fidelitatea nu constituie punctul forte al acestui cuplu, deşi au amîndoi încredere în "mintea" lor, fiind adesea un cuplu de iubiţi şi nu de soţi. Punctul vulnerabil capital este alimentat însă de două diferenţe majore: pe de o parte - Geamănul rămîne un intelectual în vreme ce Săgetătorul caută o direcţie spirituală; pe de altă parte - Geamănul tinde către un anumit cinism, în vreme ce Săgetătorul se resimte în iubire de pe urma unei anumite emotivităţi.