COMPATIBILITĂŢI ZODII

Compatibilităţi zodia Leului

Compatibilitate excelentă: Leu-Berbec, Leu-Gemeni, Leu-Balanţă, Leu-Săgetător
Compatibilitate bună: Leu-Leu, Leu-Vărsător
Compatibilitate acceptabilă: Leu-Rac, Leu-Fecioară, Leu-Capricorn, Leu-Peşti
Compatibilitate redusă: Leu-Taur, Leu-Scorpion

Leu - Berbec

Leu şi Berbec. EU şi EU. Două ego-uri într-o relaţie... Numai Foc şi pasiune. Oare pot două semne atît de puternice să se împace unul cu altul? Cu siguranţă.

Tu – unul dintre cele mai reuşite exemplare ale umanităţii, făcut pentru a străluci şi pentru a fi cel dintîi. Berbecul – creierul pulsînd de idei şi inimă plină de pasiune. Oare cum aţi putea să NU vă înţelegeţi? Superstarurile zodiacului nu pot avea decît o relaţie pe măsură: adică mereu pasională, incitantă, activă şi spumoasă.

Bineînţeles, pe cît de repede se aprind două Focuri, pe atît de volatil devine viitorul. Adică nesigur. Fiindcă şi Berbecul are cam aceleaşi defecte ca şi tine, iar cînd vă certaţi, ies scîntei la propriu. Nici unul dintre voi nu ştie să facă lucrurile pe jumătate. Asta înseamnă entuziasm în acţiune, dar şi încăpăţînare într-o discuţie. Cît despre vechea problema a argumentelor, amîndoi sînteţi la fel de abili, aşa că este posibil ca certurile să dureze, să fie aprige şi să se lase cu demonstraţii de karate... Deci atenţie, nu te certa cu Berbecul! Dacă încă sînteţi la început şi eşti tentat să treci peste acest pasaj, întrebîndu-te cum ai putea să te cerţi cu sufletul tău geamăn, un indiciu: Berbecului îi cam fug ochii. Flirtul este atît de fascinant pentru el, încît îl face chiar şi de amorul artei... Nu c-ar merge mai departe, dar de privit, priveşte.

Berbecul este un nativ foarte ambiţios şi foarte fidel, totuşi. Dispus să facă orice pentru a cîştiga, iar asta este o calitate care o să-ţi placă foarte mult, fiindcă tu ştii să conduci, dar de detalii ştie să se ocupe Berbecul, ordinele ştii să le dai tu, dar să le îndeplinească aşa cum trebuie ştie el. Nu se jenează să trişeze ca să cîştige şi are o grămadă de idei în afaceri, în dragoste, în arta de a face curte. Acolo unde tu eşti convins că "aşa trebuie să fie, aşa merit", ego-ul Berbecului o să cedeze mai repede decît al tău. Într-adevăr, spre norocul tău, dintre doua Focuri, partenerul tău este mai domolit şi mult mai dispus să accepte o poziţie "care nu e cea de şef", fiindcă subordonat nu ştie totuşi să fie. Plin de tact, va îndrepta de multe ori lucrurile, va şti să te binedispună şi chiar să te coboare cu picioarele pe pămînt dacă este nevoie Berbecul ştie că pentru a cîştiga trebuie să faci mai mult decît: sa "meriţi".

Curajul şi înfocarea, probabil că astea te-au atras în primul rînd la un Berbec. Stilul candid-timid de la începutul unei relaţii. Felul în care ştie să înţeleagă chestiile care nu sînt rostite şi felul în care îţi recunoaşte meritele sau îţi ţine partea. Creativitatea ta, ideile tale mereu în formare vor fi cel mai bine apreciate de un Berbec, care nu numai că se va minuna corespunzător, dar va şi porni la acţiune. N-are talent pentru detalii şi nici nu se gîndeşte prea mult la viitor, dar nici tu, aşa că aici chiar că vă înţelegeţi perfect. Cine o să dea cu mătura, cine o să meargă la cumpărături? Poate angajaţi pe cineva, că bani ştiţi amîndoi să faceţi.

Berbecului nu-i place să stea în casă. Nici ţie. Îi plac chestiile stilate. Şi ţie. Este generos; tu ai o inimă largă. Pare o relaţie perfectă. Şi poate fi astfel, dacă nu uiţi cîteva sfaturi. Primul: nu te apuca să-i povesteşti despre relaţiile tale din trecut şi să-i explici cît de mult te-a admirat Cutărescu. Berbecului îi place să ştie ca este cel mai important, iar de va auzi că te-a mai admirat şi lăudat cineva la fel de mult... o să strîmbe şi din nas şi din coarne. Al doilea: cînd vă certaţi, nu ţipa. (Cît eşti tu de Leu, de se îngrozeşte toată jungla zodiacului cînd deschizi gura, dar cînd ai enervat un Berbec, e foc şi pară!) Fiind ceva mai calm decît tine, n-ar trebui să fie greu. Şi al treilea: răsfaţă-ţi Berbecul, mîngîie-l şi consolează-l, ştie toata lumea că TU ai dreptate, nu-i nevoie să-i spui aşa mereu-mereu, aşa cum iarăşi ştie toata lumea că a ta a fost ideea genială, dar daăi şi lui ceva credit, oricum se vede cît de mult pune umărul la realizarea ei.