COMPATIBILITĂŢI ZODII

Rac - Peşti

Rac şi Peşti? Da! Merge, şi încă foarte bine. Sentimentele sînt la mare preţ pentru ambii nativi, Racul şi Pestele trăiesc într-o lume unde inima dă decrete şi le aplică, astfel încît vă veţi înţelege aproape intuitiv unul pe celalalt.

Peştelui îi place să aibă cineva grija de el, sa fie dădăcit, cocoloşit şi tot aşa. Ţie cam asta-ţi place să faci cuiva. Aşa că vă completaţi unul pe altul în cel mai fericit mod cu putinţă. Dată fiind natura Peştilor, de a înţelege mult peste ceea ce este rostit, fiindcă el citeşte şi gesturile, şi inima, vei găsi în acest nativ o înţelegere şi chiar o aprobare deplină a sentimentelor tale. Fiind el însuşi un nativ cu sentimente puternice, va şti să le priceapă, dar şi să le stabilizeze pe ale tale.

Amîndoi aveţi momentele voastre "ciudate", în care fie trebuie să fiţi singuri, fie sînteţi într-o pasă proasta fără motive aparente, aşa că, dacă vei fi destul de înţelegător cu Peştele, vei descoperi că el îţi poate accepta multe dintre toanele tale vestite de Rac capricios. Amîndurora vă place mai mult acasă decît în oraş şi aveţi un spirit de sacrificiu care probabil o să vă atragă mulţi prieteni.

Financiar, va trebui să cam preiei controlul şi să pui tu bani deoparte: Peştele trăieşte foarte mult în prezent, şi nici nu se sinchiseşte de bani, nici nu ştie să-i administreze. Deşi se spune că este un nativ norocos la bani, aproape orice Peşte ştie să facă ceva-cumva şi să se descotorosească repejor de ei: da, ai ghicit, este cheltuitor. Dar nu numai atît.

Banii nu sînt o motivaţie suficientă pentru un Peşte, el fie munceşte pentru glorie, pentru artă, eternitate, nemurirea sufletului, fie pentru a face bine semenilor săi, lumii, universului, sau pentru alte motive din astea, mai mult sau mai puţin aiurite. Ştie să facă bani dacă este necesar, dar nu-i place, şi oricît ai încerca n-ai să-l convingi că un lucru atît de lumesc CHIAR merită efortul. Peştelui pur şi simplu nu-i pasă de bani pe lumea asta: se poate mulţumi cu foarte puţin, că oricum el trăieşte prea puţin în concret. Aşa că, fie că eşti femeia, fie că eşti bărbatul din această relaţie, va trebui să preiei controlul, fiindcă tu ştii mai bine că dragostea trece şi prin stomac, şi ştii să pui bani deoparte. Ca să nu mai vorbim de tradiţionalul noroc la bani al Racilor.

Daca nu la bani, atunci la ce se pricepe Peştele tău? La înţeles şi uşurat suferinţele altora. Din punctul acesta de vedere, nu doar tu vei beneficia de darul său, ci şi toţi cei din preajmă. Partea bună este că Peştele poate fi destul de uşor dominat (chiar vrea acest lucru) şi înţelege foarte bine suferinţa ta, aşa că dacă-i explici că te doare cînd el face un lucru din prea multa milă, şi dacă apelezi la sentimentele lui, o să te înţeleagă şi va fi fericit să facă ce-i spui tu. Oricum, Rac gelos, nu uita că Peştele acesta nu te va răni niciodată din răzbunare (nu ştie ce-i aia) sau din răutate, este prea sensibil el însuşi şi înţelege prea bine sensibilitatea altuia. Dacă te va răni, o va face probabil fără s-o vrea.

O relaţie aproape magică, în care fiecare veţi simţi că v-aţi găsit perechea hărăzită de destin. Numai să nu uiţi: nu-i băga Peştelui pe gît prea multă realitate, natura lui nu suportă asta. Lasă-l în voia lui cînd spune că trebuie să mediteze (chiar dacă ţie ţi se pare că se uită la cai verzi pe pereţi) sau cînd vrea să fie singur. Fiind un nativ care absoarbe mult din durerea celor din jur, are nevoie mai des de o reîncărcare a bateriilor, în lumea viselor lui. Şi nu-i da prea mulţi bani pe mînă: el cumpără chiar şi din milă faţă de vînzător!