COMPATIBILITĂŢI ZODII

Taur - Săgetător

Taur şi Săgetător? Să nu te aştepţi la drăgălăşenie şi Focuri de artificii... Ai de lucru mult ca să rezişti lîngă un Săgetător, şi mai ales ca să faci un nativ al acestei zodii jupiteriene să rămînă lîngă tine! Totul este atît de diferit la voi...

Ai să-ti descoperi Săgetătorul plin de energie şi de un optimism debordant. Iar Săgetătorul va privi precauţiile tale ca pe o dovadă de pesimism... Lui îi place să trăiască viaţa la maximum, şi mai ales să călătorească (ţie-ţi plac tabieturile, chestiile fixe şi bine stabilite, iar ideea de a-ţi pune lucrurile într-o valiză ca să hălăduieşti şapte ani prin Tibet nu-ţi surîde prea tare...).

Totuşi, Săgetătorul este un semn mutabil, adică flexibil, adaptabil. Deci, dacă ai să reuşeşti să-i cîştigi dragostea, va face mai multe compromisuri decît eşti tu dispus să faci, şi va încerca să se schimbe (ceva ce ţie îţi cam repugnă, chiar şi ca idee). Numai chestia asta cu călătoriile s-o rezolvaţi, lui chiar îi place la nebunie să se plimbe, să iasă afară, sa facă sport, în timp ce Taurul imobil preferă o masă bună şi un film la televizor.

Tu eşti mai interesat într-o relaţie de durată, în timp ce Săgetătorului îi e cam frică să nu-şi piardă îndrăgita-i libertate dacă se căsătoreşte sau intră într-o relaţie de lungă durată. El este semnul celibatului: individualitatea şi libertatea de mişcare sînt hotărîtoare pentru un Săgetător. Cu posesivitatea ta, s-ar putea să se nască ceva scîntei şi chiar un incendiu pe tema asta! Nu încerca să-ţi îngrădeşti Săgetătorul, fiindcă asta nu suportă şi o să fugă de nici n-o să-i vezi urmele!

Ca şi cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, felul în care fiecare dintre voi se exprimă este radical diferit de al celuilalt. Tu te ştii raţional, de încredere, stabil şi insistent. Ştii că nu toate adevărurile trebuiesc neapărat spuse, iar Venus te face foarte diplomat, dîndu-ţi impulsul de a gîndi de zece ori înainte de a spune ceva. Săgetătorul este atît de direct şi de "ce-i în guşă şi-n căpuşa", încît uneori poate chiar să rănească prin această sinceritate dură. Iar tu, fiind cel mai aproape, va trebui să suporţi din plin efectele acestei caracteristici, adică să te aştepţi la evaluări precise, calme, dar care taie-n carne vie şi n-au pic de diplomaţie în ele. Dacă-l întrebi de ce-i aşa de crud, o să-ţi spună simplu: "nu tu ai vrut să-ţi răspund?" Totul depinde de cantitatea maximă de comentarii şi adevăruri tăioase pe care poţi să o suporţi tu.