COMISIA JURIDICA A APROBAT RIDICAREA IMUNITATII DEPUTATILOR SOR SI TAUBER

Cu votul unanim al membrilor prezenți la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități, au fost aprobate cele patru cereri ale procurorului general interimar privind încuviințarea ridicării imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber. Urmează examinarea în plenul Parlamentului, transmite IPN.

Comisia juridică întocmește un raport pe care îl prezintă Biroului Permanent. Acesta se înscrie cu prioritate în ordinea de zi și se supune examinării și aprobării de către Parlament în cel mult șapte zile.

Cele patru demersuri care se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor au fost adresate pe 19 mai președintelui Parlamentului și trimise spre examinare în comisia de profil.

Conform Regulamentului Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracțiune sau o contravenție, procurorul general poate cere Parlamentului ridicarea imunității acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reținere, percheziționare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunității deputatului se înaintează pentru fiecare infracțiune sau contravenție separat.

Sursa: IPN