Comisia Europeana si-a reiterat sprijinul in promovarea obiectivelor Guvernului Strelet

Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut o convorbire telefonică, Vineri, 4 Septembrie, cu Johannes Hahn, Comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de aderare.

Cei doi oficiali au discutat despre prioritățile Guvernului de la Chișinău, implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, realizarea reformelor proeuropene, dar și evoluțiile în procesul de reglementare transnistreană.

Comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de aderare l-a felicitat pe Valeriu Streleț cu prilejul numirii în funcție. Johannes Hahn a reamintit că Guvernul Streleţ are tot sprijinul Comisiei Europene în promovarea obiectivelor din programul de guvernare, a agendei reformelor proeuropene și a parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

La rîndul său, prim-ministrul a mulțumit comisarului european pentru susţinerea constantă oferită țării noastre de Comisia Europeană. Valeriu Streleț a trecut în revistă prioritățile Guvernului pe care-l conduce, referindu-se, în special, la stabilitatea financiar-bancară și reluarea discuțiilor cu Fondul Monetar Internațional. În cadrul discuției, oficialii au vorbit și despre vizita pe care prim-ministrul Valeriu Streleț urmează să o efectueze la Bruxelles, în această lună. (MOLDPRES)