COBILEANSKI: IN SPATELE UNOR DECLARATII BILBIITE, E LIPSA DE RESPECT PENTRU CITADINI

Regizorul Igor Cobileanski spune că ceea ce se întîmplă cu cinematograful Gaudeamus ”se întîmplă prost”. Acesta aduce aminte și de celelalte cinematografe distruse în capitală, și spune că peste minciuna cu „osemintele edililor” se poate trece, dar peste lipsa unui proiect a viitorului cinematograf - nu.

„Amintesc că și celelalte cinematografe chișinăuiene au fost distruse cu „acte în regulă". Și e păcat! În spatele unor declarații bîlbîite, e lipsa de respect pentru citadini și dorinta de a pune mîna pe averea urbei”, spune regizorul.

Totodată, acesta spune că peste minciuna cu "osemintele edililor" putem trece, dar peste lipsa unui proiect al viitorului cinematograf, despre care se tot vorbeste printre dinți și despre care nimeni nu știe nimic - nu.

„Ne vedem la alegeri!”, transmite acesta.

Amintim că actul de demolare este semnat de viceprimarul Nistor Grozavu și contrasemnată de fostul arhitect-șef, Ion Carpov.

În replică, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă spune că cinematograful Gaudeamus va fi demolat pentru a afla dacă sînt mormintele lui Alexandru Bernardazzi și a lui Carol Schmidt.

Sursa: agora.md