CITI COPACI AR TREBUI SA PLANTAM PENTRU A OPRI POLUAREA CU DIOXID DE CARBON

La ora actuală, există mai puțini copaci decît pe parcursul dezvoltării civilizației umane pînă în prezent, iar numărul lor este în continuă scădere într-un ritm alarmant. Iar dacă nu luăm măsuri vom pierde lupta poluării cu dioxid de carbon definitiv.

„Copacii sînt cea mai puternică armă în lupta împotriva încălzirii globale", potrivit cercetătorului Thomas Crowther din Zurich. Asta pentru că sînt capabili să absoarbă mai mult carbon decît cel emis de oameni. Problema este că acești copaci sînt tăiați într-un număr mult mai mare decît sînt plantați.

O analiză asupra pădurilor din lume a arătat că există suficient spațiu pentru a planta 1,2 catralioane de copaci.

În acest sens, cercetătorului Thomas Crowther din Zurich, a prezentat o analiză în cadrul unei conferințe, în care a spus că plantarea masivă de copaci ar putea a avea un impact mult mai mare asupra mediului înconjurător decît construirea de turbine eoliene sau adoptarea de diete vegetariene. Plantarea masivă de copaci ar putea anula efectele unui deceniu de poluare cu dioxid de carbon.

„Există 400 de gigatone acum, în trei catralioane de copaci, iar dacă ar fi să mărim asta la alt catralion de copaci, atunci am ajunge la ordinul sutelor de gigatone captate din atmosferă – cel puțin zece ani de emisii antropogenice complet șterse", a zis Crowther.

Deci, plantarea copacilor este cea mai bună soluție pentru a opri poluarea cu dioxid de carbon și în plus oricine poate face asta. Crowther susține că este chiar mai bună decît orice tehnologie avansată.

„Este un lucru minunat pentru că toată lumea poate să se implice", a spus dînsul. „Copacii îi fac la propriu mai fericiți pe oameni din mediile urbane, îmbunătățesc calitatea aerului, calitatea apei, calitatea mîncării, serviciile ecosistemului…".

Potrivit studiului, dacă nu vom începe să plantăm copaci, nivelul dioxidului de carbon din atmosferă va reduce valoarea nutritivă a numeroase culturi, ceea ce ar putea produce deficiențe de zinc, fier și proteine în cazul a milioane de persoane.

Sursa: sciencealert.com