Cele mai scirboase preparate culinare din lume. Cascavalul cu viermi vii se afla in top

Probabil că multă lume a auzit de Andrew Zimmern, celebrul expert culinar de la Travel Channel, acolo unde este gazda emisiunii „Bizarre foods”.

În show-ul TV care a debutat în anul 2007, Andrew Zimmern se plimbă prin toată lumea și le arată oamenilor nu doar mîncăruri ciudate, ci și preparate culinare care sunt adevărate delicatese, chiar dacă mulți nu au auzit de ele.

În vîrstă de 61 de ani, celebrul expert culinar a realizat anii trecuți și un top al celor mai scîrboase preparate culinare din lume, iar unele mîncăruri sunt atît de ciudate încît puțini sunt cei care le-au încercat, iar unele dintre acestea chiar sunt interzise în restaurante!

Iată mai jos ce preparate scîrboase a inclus în top Andrew Zimmern:

Brînză tofu cu gust de fecale

Fără doar și poate, expertul culinar a afirmat că acest preparat este pe primul loc în topul său, deoarece nu a reușit să înghită atunci cînd a gustat. Asta deoarece nu doar că are gust de fecale, ci și de gunoi. Potrivit lui Andrew Zimmern, brînza tofu cu gust de fecale se găsește în piețele din China, Taiwan și din Sud-Estul Asiei și este făcută din lapte de soia fermentat, carne, legume şi, uneori, fructe de mare, toate puse la saramură și, deseori, preparatul este infestat cu viermi.

Hakarl – rechin cu gust de urină

Andrew Zimmern spune despre hakarl că este „cel mai dezgustător și cel mai groaznic lucru din lume”. Asta deoarece carnea este de rechin somnoros, o specie din Groenlanda care e bogată în acid uric și nu se poate consuma dacă nu este tratată timp de cel puțin șase săptămîni. Hakarl, rechinul cu gust de urină, este o mîncare tradițională islandeză care este servită Iarna și are un miros de amoniac, iar gustul este asemănător cu al brînzei îmbibate tot în amoniac.

Casu Marzu - caşcavalul cu viermi vii

Original din Sardinia (Italia), cașcavalul Casu Marzu, denumit și formaggio marcio, este recunoscut la nivel mondial datorită faptului că este plin de insecte vii. Potrivit lui Andrew Zimmern, Casu Marzu înseamnă brînză putrezită, iar fermentarea acestui produs are loc cu ajutorul acţiunii digestive a larvelor muştelor de caşcaval, care sunt introduse în mod voit, producînd astfel descompunerea grăsimilor.

Sursa:Foodstory

01.02.25 - 12:17
01.02.25 - 12:18
01.02.25 - 12:25
01.02.25 - 12:22
01.02.25 - 12:26
04.02.25 - 13:14
04.02.25 - 13:10
03.02.25 - 12:56
03.02.25 - 12:51
03.02.25 - 12:54
03.02.25 - 12:52
05.02.25 - 00:08
02.02.25 - 14:37
01.02.25 - 12:21
04.02.25 - 13:17