CE PLANTE TE VINDECA SI ITI POARTA NOROC IN FUNCTIE DE ZODIE

Rac

Pentru Raci, muşeţelul este planta protectoare şi vindecătoare. Nativii din această zodie sînt predispuşi problemelor cu stomacul, plămînii şi vezica urinară, iar muşeţelul le poate aduce alinarea durerilor şi protecţia de îmbolnăviri. Este o plantă aflată sub influenţa Soarelui şi cu aplicaţii terapeutice largi. Dacă tratamentul este început în perioada de trecere a Lunii prin sectorul cosmic al zodiei Leu sau Rac, puterea curativă este considerabil mai mare,  ducînd la vindecarea definitivă a afecţiunii. Infuzia din flori de muşeţel se bea pe stomacul gol.

Leu

Cel mai puternic semn zodiacal este protejat de o plantă comună, dar cu virtuţi nebănuite – sunătoarea. Aceasta asigură Leilor puterea de care au nevoie şi înlătură pericolele de a cădea pradă depresiilor. Împotriva nevrozelor, nativii din această zodie pot apela cu încredere la valeriană, plantă aflată sub influenţa planetei Venus. Aceasta calmează starea de agitaţie nervoasă şi asigură sedarea sistemului nervos şi a celui cardiac. Şi pentru că se bucură de îngăduinţa astrelor, Leii mai au o plantă protectoare. Socul, aflat sub dominaţia Soarelui, alungă durerile cauzate de sciatică, pentru că are importante proprietăţi antinevralgice. Se foloseşte mai ales ca infuzie din flori de soc, adăugată în cada cu apă.

Fecioară

Fecioarele sînt guvernate de planeta Mercur şi au o preocupare înnăscută pentru sănătate şi starea lor de bine. Temperamentul lor uşor nervos le predispune la stări de îngrijorare nevrotice, care pot genera dureri în organism. Acestea pot fi însă uşor înlăturate cu tratamente naturiste. Principala plantă protectoare a Fecioarelor este cicoarea. Puternic mirositoare, aceasta apără nativii din această zodie de problemele de sănătate la care sînt predispuse. Afecţiunile mai grave sînt cele de la nivelul aparatului digestiv, iar în acest caz frasinul, aflat sub stăpînirea lui Saturn, este de mare ajutor. Acesta poate fi folosit şi în curele de dezintoxicare alimentară.

(continuarea în numărul următor)