CE FIXATII AI, IN FUNCTIE DE ZODIE?

(continuare din numărul trecut)

Rac

Cel născut în Rac are nevoie de securitate, fiind un personaj profund emoţional. Securitatea lui vine din ceea ce cunoaşte deja foarte bine, din ceea ce a verificat, a simţit, a trăit. Îl scoţi foarte greu pe Rac din cochilia lui – trebuie să îi dovedeşti că poate avea încredere să păşească în faţă. Altfel spus, fixul său se conturează în jurul amintirilor, a obiectelor vechi, a prieteniilor vechi, a tradiţiilor care îl ajută să nu se clatine. Tot ce e nou îl pune în pericol pe Rac, măcar la nivel ideatic. Femeile Rac renunţă greu la relaţii care le garantează protecţie, atît bărbatul, cît şi femeia Rac trăind cu o fixaţie pentru unul dintre părinţi, de asemenea.

Leu

Fixaţia nativului din Leu este una profund tristă, dar care la suprafaţă se materializează prin dorinţa lui de a fi mereu în centru atenţiei: le e constant frică de ratare, de eşec, de lipsă de afecţiune sau singurătate. Toată suferinţa lor dacă nu sînt cei mai frumoşi sau cei mai deştepţi, toată nevoia lor de aplauze şi confirmare şi gesturile teatrale vin din frica de eşec. Nu o vor recunoaşte niciodată tocmai pentru că este percepţia este atît de serioasă şi pentru că mîndria lor le asigură un fel de superioritate.

Fecioară

Există o expresie care i se potriveşte perfect nativului din Fecioară – "a desface firul în patru", iar aceasta este şi unul dintre cele mai mari fixuri ale lui. Observă fiecare defect, ajunge la fiecare detaliu, are un simţ dezvoltat al amănuntului, sînt critici pînă la a-i răni pe ceilalţi involuntar. Tot Fecioara este marcată de obsesia pentru perfecţiune şi va găsi orice mică greşeală a celor care îi distrug "perfecţiunea" pe care ea o creează cu trudă şi conştiinciozitate.

(continuarea în numărul viitor)