CACAUA ESTE IDEALA PENTRU O MINTE AGERA

Veşti bune pentru toți iubitorii de ciocolată! Cercetătorii italieni confirmă faptul că ingredientul principal din ciocolată, cacaua, este un aliment ideal pentru creier. Datorită flavonolilor, substanțe din planta de cacao, consumînd ciocolată neagră, vă puteţi îmbunătăți abilitățile cognitive. Acest lucru ar putea însemna memorie şi atenţie mai bune.

Oamenii de știință de la Universitatea din L’Aquila, Italia, au publicat un nou studiu, „Îmbunătățirea cunoașterii umane cu flavonoide de cacao”, afirmînd că „dovezile sugerează că administrarea flavanolilor de cacao poate fi eficientă în susținerea performanțelor cognitive, ceea ce duce la îmbunătățirea cogniţiei, atenției, vitezei de procesare și memoriei”.

Surprinzător, oamenii de știință au descoperit că un consum regulat de cacao, în timp, are două efecte interesante. Cercetările arată că ingredientul cacao a afectat partea creierului asociată cu îmbătrînirea. Astfel, cacaua are potențialul de a proteja împotriva declinului cognitiv legat de vîrstă.

Mai mult, administrarea de flavanoli de cacao ar putea îmbunătăți funcționarea cognitivă normală. În cazul consumului regulat, flavanolii exercită un rol protector asupra performanței cognitive și asupra funcției cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă au descoperit că aceste efecte influenţează anumite părţi ale creierului afectate în mod special de pierderea somnului, la subiecţii sănătoşi.

Valentina Socci și Michele Ferrara, de la Universitatea din L’Aquila, au declarat că „acest rezultat sugerează potențialul flavanolilor de cacao de a proteja cogniţia în populațiile vulnerabile, în timp, prin îmbunătățirea performanțelor cognitive”.

Flavanolii de cacao au efecte benefice pentru sănătatea cardiovasculară și pot crește volumul sîngelui în hipocamp. Această structură este afectată în mod special de îmbătrînire și, prin urmare, e sursa potențială de scădere a memoriei legate de vîrstă la om.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că aportul regulat de cacao şi ciocolată ar putea da într-adevăr efecte benefice asupra funcţiei cognitive. Rețineți, totuși, că bomboanele convenționale de ciocolată conțin o mulțime de produse lactate și zahăr. Staţi departe de batoanele de ciocolată prelucrate prea mult.

Sursa: naturalblaze.com