BUGETUL PENTRU ANUL 2016 A FOST ADOPTAT DE PARLAMENT IN LECTURA FINALA

Parlamentul a votat astăzi, 1 iulie, în prima lectură finală Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2016. În a treia lectură proiectul a fost susținut de către 51 de deputați din majoritatea parlamentară.

Potrivit proiectului, se preconizează venituri în sumă de 31,3 miliarde de lei și cheltuieli în sumă de 35,5 miliard, cu un deficit în sumă de peste 4 miliarde de lei.

Noutăţile documentului ţin de bugete mai mari pentru armată şi mai mici pentru mediu şi investiţii sociale. Cifra la care vor ajunge chestuielile armatei, de 605 milioane lei, înseamnă o creştere cu o treime. Totodată, vor fi alocați cu 38% mai puțini bani pentru protecția mediului. În bugetele unităților administrativ-teritoriale se planifică a fi repartizate 7,866 miliarde de lei. Pentru lucrările de reparații ale instituțiilor de învățămînt subordonate organelor de administrație publică locală se prevăd 180 milioane de lei. Cele mai mari creșteri de alocări bugetare se atestă la Ministerul Economiei, Justiției și Transporturilor.

Sursa: agora.md