BOGDAN TIRDEA: IATA DOVADA CA SANDU PROTEJEAZA ANRE. DIRECTORUL INSTITUTIEI INDEAMNA CETATENII SA VOTEZE PAS

Deputatul socialist a prezentat dovezi ale legăturilor dintre Maia Sandu și conducerea Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. El a atras atenția, pe rețelele sociale, asupra faptului că directorul ANRE, Ștefan Creangă, îndeamnă cetățenii să voteze PAS.

„Vă amintiți cum vă spuneam că Sandu protejează ANRE, iar ANRE protejează creșterea prețurilor? Iată, vedeți! Directorul ANRE, Ștefan Creangă, răspîndește apeluri de a vota pentru PAS!!!”, a scris Bogdan Țîrdea.

Reamintim că parlamentarul a menționat în repetate rînduri că directorii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică au multe în comun cu Maia Sandu: la fel sînt foști membri ai PLDM – Eugen Carpov și Ștefan Creangă, sau reprezintă partidele ”partenere” PDM și PL – Octavian Calmîc și Veaceslav Untilă.

Menționăm, de asemenea, că PSRM a cerut deschiderea unui dosar penal în legătură cu creșterea prețurilor la produsele petroliere, care au crescut 10 ori în ultimele șase luni. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a pieței nu a luat nicio măsură. Drept urmare, a fost exprimat un vot de neîncredere, pe care la 12 martie fracțiunea PSRM din Parlament l-a înaintat conducerii ANRE.

„Cu toate acestea, ei nu s-au conformat hotărîrii organului legislativ și chiar s-au bucurat de protecția președintelui Maia Sandu, care s-a întîlnit cu ei pe 24 aprilie, arătînd astfel că îi consideră un organ legitim”, a spus atunci Țîrdea.

De asemenea, deputatul a atras atenția asupra faptului că, pe 21 aprilie, președintele Maia Sandu a primit de la Consiliul Concurenței un raport privind înțelegerea de cartel pe piața produselor petroliere.

”Și ce a făcut ea? Nimic! Ce a făcut Consiliul Suprem de Securitate? La fel – nimic! Raportul așa și nu a fost examinat de Consiliul de Securitate! Maia Sandu nu a cerut niciodată demisia directorilor ANRE!”, a subliniat Bogdan Țîrdea.