BARBAT OPRIT LA AEROPORT CU 40 DE MII DE EURO NEDECLARATI

Un bărbat cu cetățenie dublă, a Republicii Moldova și României, a fost oprit pe Aeroportul Internațional Chişinău cu 40 de mii de euro nedeclarați. El urma să ia avionul spre Viena, Austria, transmite IPN.

Cazul a fost înregistrat pe direcția plecări pasageri, sectorul VIP. Bărbat a declarat organului vamal despre faptul că vrea să scoată din Republica Moldova 8 500 de euro. După ce polițiștii de frontieră și funcționarii vamali au efectuat un control de securitate al bagajelor de mînă, a fost stabilită prezența banilor. Pe lîngă 8 500 de euro declarați, bărbatul mai avea 40 000 de euro. Mijloacele financiare au fost ridicate de către Serviciul Vamal.

Conform reglementărilor în vigoare, echivalentul sumelor de peste 10 mii de euro sînt supuse declarării obligatorii. În cazul depistării numerarului care depășește pragul valoric de 10 mii de euro, persoanele care nu l-au declarat sînt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

Angajații Poliției de Frontieră au deconspirat pe parcursul anului trecut zece cazuri de trafic ilicit de valută în timpul controlului de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Au fost depistați, în total, 319 mii de dolari SUA, 141 de mii euro, 53 de mii de lire sterline și 26,6 mii de ruble rusești – valută nedeclarată.

Sursa: IPN