AUTORITATILE VOR SA „SCAPE” DE MOLDTELECOM SI RED-URI

A doua rundă de privatizare a proprietății publice de stat din acest an a fost un eșec, scrie Mold-Street.com. De data aceasta, au fost privatizate cîteva acțiuni ale unei vinării și un magazin. Însă la ultima rundă de privatizări din acest an, care va avea loc la sfîrșitul toamnei, statul vrea să „scape” de Moldtelecom și rețelele electrice.

Potrivit sursei citate, declarații în acest sens au fost făcute de viceministrul economiei, Vitalie Iurcu, la Moldova Business Week. „Sectorul telecomunicații este pasibil privatizării. La fel sînt pasibile și ar putea fi de interes public sporit pentru potențialii investitori rețelele electrice de distribuție RED Nord și RED Nord-Vest”, a spus Iurcu.

Moldtelecom și RED-urile se află de aproape 20 de ani pe lista întreprinderilor pasibile privatizării și chiar au fost expuse la licitație la începutul anilor 2000. Totodată, valoarea companiei Moldtelecom a scăzut drastic în ultimii ani, de la un miliard de euro în 2007 la 250 de milioane de dolari în 2014.

Sursa: Agora.md