ASPECTELE PRIVIND SECURITATEA ENERGETICA, ANALIZATE DE NATALIA GAVRILITA SI PRESEDINTELE COMPANIEI SIEMENS ENERGY

În cadrul Forumului Economic de la Davos, prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întîlnit cu președintele Siemens Energy, Christian Bruch și, managerul companiei, Joe Kaeser. Interlocutorii au discutat despre vulnerabilitatea pieței energetice în actualul context geopolitic și au analizat posibilitățile de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie.

Șefa Executivului a accentuat importanța investițiilor strategice în domeniul energetic și realizarea unor proiecte care să contribuie la dezvoltarea pieței de energie electrică și sporirea nivelului de securitate energetică a țării. În discuții s-a mai punctat că războiul din Ucraina a subliniat necesitatea de a reduce dependența energetică de un furnizor unic și de a diversifica sursele de energie prin încheierea de noi parteneriate viabile.

Grupul german Siemens este unul din cei mai mari și notorii producători mondiali de echipamente pentru sectorul electroenergetic. A șasea parte din producția globală de energie electrică se bazează pe tehnologia acestei companii. Siemens livrează soluţii complete pentru toate sectoarele din energie, pornind de la energia verde și pînă la zona de producţie a gazelor.

Sursa: gov.md