Apel catre Usatii: Iesi afara, javra ordinara!!!

Dintre toți viii aflați în țară, mai periculos decît coronavirusul este Renato  Usatîi. Acest individ laș, care-și screme aere de ”băiat simpatic și grijuliu cu toți”, de cînd au apărut primele semne ale coronavirusului în Europa, s-a baricadat în casă ca o cîrtiță. Ca să-și justifice frica, politicianul interlop Usatîi spune că ”e posibil” să fi fost contaminat deoarece a călătorit în avionul cu care se întorcea de la Londra cu un pasager infestat cu coronavirus. Dacă-i așa, atunci de ce acest șobolan fricos nu a chemat medicii ca să-i facă teste și să ne prezinte diagnosticul medical? Doar este, nu-i așa?, mare ”expert” în a prezenta dovezi, documente scrise compromițătoare sau justificative despre absolut orice și oricine!

Ca să nu-i putem mirosi împuțiciunea fricii, șarlatanul politic, din bîrlogul lui, pe Skype, emite cele mai demente scenarii, cu pretenția unuia care le știe pe toate, se pricepe la toate, avînd ”informații sigure” din  interiorul unor servicii secrete și din familia lui interlopă. A devenit interlocutorul de scandal ideal pentru jurnaliști cam de aceeași teapă morală ca și el. Natalia Morari probabil că are orgasme multiple la Politica ei de la Tv8 cînd, prin intermediul Skype-ului, îl are invitat pe Usatîi și cînd șobolanul fricos îl calomniază pe Igor Dodon. La fel și Jurnal Tv! La fel și toți ceilalți cu pretenții de opțiuni politice de dreapta ori centru-dreapta, care-l citează cu bale la gură!

Toți aceștia vor să-l transforme pe acest speriat de coronavirus ca de bombe într-o bîtă primitivă reprezentativă pentru ei și demnă să ajungă chiar Președinte. Din bîrlogul lui, Usatîi, în vremurile astea, îi aduce lui Dodon acuze, critici dintre cele mai nebunești. În timp ce Dodon și echipa sa, fără teamă de contaminare, colindă țara de la un capăt la altul, fac multiple vizite peste tot acolo unde este nevoie pentru a controla cît mai eficient criza, Usatîi stă ascuns și își îneacă frica în whisky. În loc să dea sfaturi politice, medicale și de tot felul, mai bine le-ar demonstra oamenilor că e capabil să-i reprezinte fiind permanent în mijlocul lor.

Astfel, ar trebui să-și facă o trupă de voluntari și să cutreiere țara ca să-i ajute pe cei izolați, să le ofere echipamente de protecție, hrană etc. Să fie în mijlocul lor! Să-i merite! La fel ar trebui să procedeze și Maia Sandu, și Andrei Năstase, și Țîcu și toți ceilalți care stau ascunși în bîrlogurile lor și îi critică pe cei care se luptă efectiv, nemijlocit cu pandemia. Va trece și această pandemie, dar odată cu ea trebuie să le treacă timpul și lașilor, fugarilor din țară și, mai ales, ”cîrtițelor” antinaționale din interiorul structurilor de forță care-l protejează informativ, pentru că există așa ceva și e de mirare că SIS nu știe!!

Pînă atunci, singurul apel  către Usatîi nu poate fi decît acesta: Ieși afară, javră ordinară!

Mihai Conțiu