Alungati-ne nelinistea metafizică, doamna Presedinta! Vrem sa fim guvernati!

Doamnă Președintă, după demisia Guvernului Chicu, suntem teribil de deprimați, bîntuiți de neliniști metafizice pentru că nu ne mai simțim guvernați. Vă rugăm înfierbîntați să ne ajutați să ne resimțim iarăși guvernați! Începînd chiar de astăzi, imediat după ce ați luat în cîrca dumneavoastră fragilă ”povara bunătății Președinției”, ca o prioritate națională, fie și în fapt de seară/noapte, dați-ne un Guvern și un premier omenos! Că o fi Brînzan, că o fi Sturza, Slusari ori Năstase – nu contează! Oricare-i bun, dar treziți-ne mîine dimineață cu numirea unuia dintre ei, ca să avem și noi o zi senină, să privim încrezători spre un viitor guvernabil luminos!

Nu uitați, vă rugăm foarte încălziți, s-o propuneți în fruntea Ministerului Sănătății pe doamna Ala Nemerenco, care, furîndu-i-se practica, ne-a demonstrat teoretic că e singura capabilă să ne scape națiunea de nemernicul de coronavirus, de HIV-ul în ofensivă, sifilis, sculament și alte bube și boli lumești!

Treziți-ne, doamnă Președintă, mîine dimineață, cu un Guvern, ca să ne simțim și noi guvernați pînă-n măruntaie! Anunțați-ne, în fapt de seară, că, în faptul nopții, veți lua o decizie înțeleaptă! Asta ar fi pentru noi ca cel mai duios cîntec de leagăn, unul care ne va face să vă visăm în chip de înger, iar dimineață, numirea unu premier, o vom întîmpina ca pe cel mai  măreț Imn al istoriei acestei națiuni! Alungați neliniștea metafizică din noi! (M. Conțiu)