ALERTA DE RAID AERIAN IN TOATA UCRAINA, EXPLOZII IN ODESA SI DNIPRO

Este alertă de raid aerian în toată Ucraina, joi dimineață, în timp ce rușii au lansat rachete asupra Odesa și Dnipro.

Presa ucraineană relatează despre explozii care se aud în Odesa și Dnipro, în toată țara fiind alerte de raid aerian, scrie BBC. Potrivit jurnaliștilor, o explozie puternică a avut loc în Odesa înainte de a se auzi alarma. UNIAN scrie despre explozii repetate. „Există rapoarte că sînt probleme cu energia electrică într-o zonă a orașului”, notează agenția.

O alertă aeriană a fost declanșată în toată Ucraina.

Șeful administrației militare regionale din Nikolaev, Vitali Kim, a transmis că în jurul orei 8 dimineața au fost lansate primele rachete. "Trei rachete au fost lansate deasupra regiunii Harkov. Au fost observate și în regiunea Poltava", scrie UNIAN. Apărarea antiaeriană a fost activată atît în ​​Harkov, cît și în regiunea Cherkasy, scrie publicația.

„Există informații despre posibile atacuri cu rachete inamice asupra regiunii noastre”, a scris Oleg Sinegubov, șeful administrației militare regionale Harkov, pe Telegram.

La începutul acestei săptămîni, Rusia a lansat cel mai de amploare atac cu rachete asupra infrastructurii energetice de la începutul invaziei. Potrivit părții ucrainene, armata rusă a lansat aproximativ 100 de rachete. Majoritatea au fost doborîte de apărarea aeriană, a spus armata ucraineană. Armata rusă susține că rachetele și-au atins țintele (și asociază acele ținte cu infrastructura militară).

Sursa: digi24.ro