Ai par carunt, ai interdictie la pupitrele de stiri ale televiziunilor!

The Guardian, citat de ziare.com, scrie despre acuzaţiile conform cărora o prezentatoare celebră de ştiri de televiziune din Canada şi-a pierdut slujba după ce a devenit căruntă, provocînd agitaţie în cadrul uneia dintre cele mai mari organizaţii media din ţară şi evidenţiind criteriile rigide cu care se confruntă femeile pe piaţa muncii.

Într-un videoclip de două minute postat lpe Twitter, Lisa LaFlamme a anunţat că a fost înlăturată din funcţia de prezentatoare a CTV National News, una dintre cele mai urmărite emisiuni de seară din ţară.

În clip, care a avut peste 4 milioane de accesări, LaFlamme a spus că a fost ”şocată şi întristată” de decizia de întrerupere a contractului.

„La 58 de ani, încă mai eram convinsă că voi avea mult mai mult timp pentru a spune mai multe poveşti care ne influenţează viaţa de zi cu zi.”

LaFlamme, care a început să găzduiască spectacolul emblematic în 2011, a fost una dintre multele femei care au încetat să-şi vopsească părul în timpul pandemiei şi şi-au permis să-şi arate culoarea naturală a părului. LaFlamme a numit decizia „eliberatoare” şi le-a spus telespectatorilor că şi-ar fi dorit să fi luat decizia mai devreme.

Dar Globe and Mail a raportat că Michael Melling, un director executiv la CTV News, a întrebat cine a aprobat decizia de a lăsa părul Lisei să rămînă cărunt. Melling şi LaFlamme au avut dispute şi pe teme jurnalistice, înainte ca Melling să-i spună, în cele din urmă, lui LaFlamme că i se încheie contractul, a transmis Globe and Mail.

LaFlamme a lucrat pentru CTV News în ultimii 35 de ani, transmiţînd din zonele de conflict şi din locuri în care s-au produs dezastre naturale. Ea a fost desemnată cea mai bună prezentatoare de ştiri la Canadian Screen Awards.