ADOLESCENTA BATUTA CU CRUZIME LA ORHEI

O adolescentă de 16 ani a fost bătută cu cruzime de alte fete, imaginile fiind publicate în mediul online. Poliția precizează că incidentul a avut loc în noaptea de sîmbătă, 28 mai, în satul Biești din raionul Orhei, după ce victima împreună cu o prietenă s-ar fi întîlnit cu alte două cunoscute, toate minore, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă în cadrul căreia victima și persoanele care au fost prezente la încăierare au fost identificate. Între victimă și una dintre fete s-a iscat un conflict verbal care a degenerat în bătaie.

„Din declarațiile minorelor, pe alături trecea un băiat pe care acestea nu îl cunosc însă care a susținut verbal încăierarea în loc să intervină. Acesta s-a dovedit a fi un tînăr de 18 ani originar din Orhei, care urmează să fie audiat de polițiști”, precizează IGP.

Fetele implicate în acest caz, cu vîrstele de 14-16 ani, sînt audiate în prezența părinților și a specialiștilor de resort pentru a stabili cauza conflictului și faptele care au urmat.

Minora a fost transportată la spital pentru a fi examinată. Celelalte fete se află la evidență pentru abandon de domiciliu, iar părinții au fost sancționați de multiple ori contravențional.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru huliganismul agravat, care se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Sursa: IPN