9 Mai, diversiune stalinista pentru moldoveni

Armata Roșie ”eliberatoare-ocupantă”

Mihai CONȚIU

Ziua de 9 Mai a fost poreclită de către dictatorul Stalin drept ”Ziua Victoriei” în ”Marele Război Patriotic”. Totodată, oficialii ruși mai spuneau că ziua de 9 Mai 1945 este “Ziua victoriei împotriva nazismului și fascismului”, ceea ce este o absurditate – nazismul și fascismul fiind ideologii care nu pot fi învinse militar, după cum scrie The Economist. Începînd cu Stalin, liderii ruși nu au recunoscut și nu și-au asumat niciodată adevărul istoric așa cum a fost în realitate. Propaganda rusă deșănțată vorbește permanent despre ”Marea Armată Roșie Glorioasă și Eliberatoare a Europei de Nazism”. Adevărul, însă, e altul. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a existat gloriosul și generosul popor american care a ajutat, cu costuri astronomice, URSS, ca să nu fie cucerită de Hitler, fostul aliat al lui Stalin, împreună cu care au declanșat războiul.

După război, așa-zisa ”armată sovietică eliberatoare” s-a transformat într-una de ocupație în toate Țările europene pe care, sub amenințarea armelor, le-au convertit la comunism, furîndu-le istoria lor reală și condamnîndu-le la cel puțin 50 de ani de înapoiere. Deși comunismul a eșuat, Rusia a ales dictatura în locul democrației. În loc să-și ceară scuze de la popoarele înrobite și să le despăgubească, Rusia lui Putin, aidoma lui Stalin, vrea să re-înrobească fostele Țări din sfera de influență pentru că acestea au ales democrația.

Ziua Victoriei de 9 Mai este o diversiune monstruoasă pentru moldoveni. Aniversînd-o după ”modelul rusesc”, moldovenii, din ignoranță sau servilism față de ruși, mai mult întinează memoria celor care și-au dat viața pe front.  

În Europa, din care face parte și Republica Moldova, capitularea Germaniei naziste a avut loc pe data de 8 Mai 1945. Cei mai mulți dintre moldoveni, însă, preferă să se supună fusului orar moscovito-siberian, nicidecum fusului orar european. Acest servilism necondiționat față de Rusia tiranică este cu atît mai criminal cu cît mulți moldoveni își asumă simbolurile rusești sub care armata lui Putin măcelărește poporul ucrainean – panglica Sf. Gheorghe și literele ”Z” și ”V”. Adoptînd aceste simboluri străine moldovenilor, ei se situează de partea invadatorilor ruși împotriva ucrainenilor pașnici uciși zilnic.

Deși simbolurile arătate mai sus au fost interzise prin lege, socialiștii și comuniștii, în frunte cu Igor Dodon și Vladimir Voronin, au purtat panglica Sf. Gheorghe în ziua de 9 Mai. Aleși ai poporului care devin astfel nelegiuiți!!! Seara tîrziu, în ziua de 8 Mai, Adunarea Populară a Găgăuziei a votat, în unanimitate, o ”rezoluție” care „permite folosirea panglicii „Sfîntul Gheorghe” pe teritoriul regiunii de 9 Mai. Așadar, regiunea găgăuză se declar astfel un fel de Stat în Stat, iar asta încă din clipa în care Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, pe data de 3 Mai, a semnat o așa-zisă lege în acest sens. O lege-fărădelege cu pretenția absurdă de a se suprapune unei legi naționale constituționale!!!

Raționînd logic, în contextul în care găgăuzii, în marea lor majoritate, sunt pro-ruși, în condițiile în care Rusia nu i-a ajutat material niciodată, această regiune ar trebui să fie pro Turcia și pro Europa, de unde primesc cele mai multe granturi, cei mai mulți bani pentru dezvoltare regională etc.

În concluzie, liderii comuniștilor, socialiștilor și găgăuzilor au sfidat grav Statul Republica Moldova, au încălcat legea în mod premeditat, i-au instigat pe moldoveni să-i urmeze în nelegiuire, iar pentru asta trebuie să plătească, conform legislației în vigoare! În plus, trebuie să se mai rețină că atitudinile lor mai înseamnă și organizarea politică în masă de acțiuni antinaționale, fapte care pun sub semnul întrebării legitimitatea partidelor pe care le conduc!